Borang Permohonan Wang Ehsan Kelantan Ke IPTA - Faizal Fredley

Borang Permohonan Wang Ehsan Kelantan Ke IPTA

Borang Permohonan Wang Ehsan

Borang Permohonan Wang Ehsan

 

Borang Permohonan Wang Ehsan Kelantan Ke IPTA. Wang Ehsan Bantuan Sambung Belajar – Biasiswa Pelajar untuk pelajar-pelajar dari kelantan yang berjaya melanjutkan pelajaran ke universiti-universiti awam tempatan dan politeknik

 

Bagi pelajar-pelajar kelantan yang ditawarkan pengajian di IPTA boleh mula memohon secara online di www.ehsan.icu.gov.my

 

UNTUK MAKLUMAN MANA-MANA PELAJAR YG INGIN MEMOHON BANTUAN WANG EHSAN UNTUK TAHUN 2012 HENDAKLAH ISI SECARA ONLINE DI http://www.ehsan.icu.gov.my/

 

SEGALA PANDUAN UNTUK ISI BORANG TERSEBUT ADA DI SEDIAKAN DI LAMAN WEB BERKENAAN..SEKIAN….

 

Sistem Pengurusan Permohonan Wang Ehsan Ke IPTA  e-Ehsan www.ehsan.icu.gov.my

 

Bagi Pelajar yang mendapat tawaran di peringkat Ijazah Sarjana Muda akan mendapat RM2000 manakala bagi pelajar di peringkat diploma akan mendapat RM 1500.

 

IMG03139-20120807-1048

 

Untuk Memohon anda boleh cuba ke pautan Sistem Pengurusan Permohonan Wang Ehsan ke IPTA – e-Ehsan.

 

Syarat Kelayakan Permohonan Wang Ehsan

 

syarat klayakn

Syarat Permohonan

 

syarat pmohonn

Panduan Permohonan

 

panduan pmohonn

 

Untuk Daftar Permohonan Boleh Klik Sini Daftar Pemohonan

 

Untuk Cetak Borang Permohinan Boleh Kli sini Cetak Borang Permohonan

 

Untuk Semakan Status Permohonan Boleh Klik Sini Semakan Status Permohonan

 

Permohonan lengkap perlu diserahkan ke Pejabat Pembangunan Jajahan (PPJ) mengikut parlimen masing-masing. Sebarang maklumat lanjut berkenaan wang ehsan,  Sila hubungi PPJ berkenaan seperti dibawah :

 

  • PPJ Kota Bharu – 09-7455003
  • PPJ Pasir Puteh – 09-7860362
  • PPJ Pasir Mas – 09-7907713
  • PPJ Tumpat – 09-7252589
  • PPJ Kuala Krai – 09-9663902
  • PPJ Gua Musang – 09-9121851
  • PPJ Tanah Merah – 09-9558662
  • PPJ Machang – 09-9558804
  • PPJ Jeli – 09-9467013
  • PPJ Bachok – 09-7783751

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

29 Comments

  1. AINA

    October 25, 2017 at 8:38 PM

    kalau yang stay luar kelantan boleh ke even ic 03 ?

  2. Hakimie

    June 14, 2017 at 8:41 PM

    Assalamualaikum nk tnye.. Kalau sy isi borang permohonan bulan lepas tapi saya belum hantar lagi.. Boleh lagi ke kalau sy hantar

  3. ELLY JULIANA BINTI ZAHARUDIN

    May 31, 2017 at 9:02 AM

    Saya dah cek wang ehsan utk anak saya dan telah lulus pun. Jadi saya nak tanya bagaimana wang itu akan diberikan adakah kita yang kena ambil di pejabat atau ia akan poskan kepada kita

    • Faizal Fredley

      May 31, 2017 at 12:58 PM

      boleh ambl di pejabat

      • Aze

        November 16, 2017 at 1:06 PM

        Sy blm dpt lg nk hbs smter isi bln 5 thn 2017.geram rsa hati. Pnas ht ni

  4. nur auni

    May 20, 2017 at 9:45 PM

    Salam.. saya tersilap isi borang permohonan wang ehsan..macam mane nk ubah nye balik… mohon

  5. Cikarne

    November 19, 2016 at 7:55 AM

    knp skrg hny rm500 je dan pemberian menggunakn cek . Sy nk tny jika sy bru mdptkn cek buln 11 , cek tu bertarikh 27/6 . adakah cek tu dah mati?

  6. ELIDA ZAMRI

    July 27, 2016 at 2:48 PM

    salam, saya nak tanya…saya dah dapat cek wang ehsan..tapi sekarang saya berada di IPTA di luar negeri kelantan. boleh tak kalau saya tukar cek tersebut di BSN negeri lain?

  7. norazila

    December 26, 2015 at 5:36 PM

    Assalamualaikum..nk tnye sy dh mohon bntuan ehsan,sy check dh lulus bln 11 tp smpai skrang sy xtrime call ke email mcm yer?prlu sy call pejabat?

  8. norazila

    December 26, 2015 at 5:33 PM

    Assalamualaikum..nk tnye sy mhon bntuan ehsan dh lulus bln 11 tp smpai skrang xdpt mne2 call@email ke..dh check dh lulus tp smpai skrang xdpt.ke kne sy yg call?

  9. Panduan Malaysia

    December 24, 2015 at 11:40 PM

    Bantuan yang sangat-sangat membantu pelajar IPTA, semoga diteruskan

  10. NOR BAZIRA BINTI MOHD ROSDI

    November 22, 2015 at 11:14 PM

    Salam nk tnya. Kalau pnh mintak sebelum ni, blh lg ke nak mintak kali ni? Sbb sy mntk dh utk asasi ph nk mntk pulak utk dgree ni. Blh ko dok eh?
    Tq

  11. kiki

    September 2, 2015 at 6:20 PM

    Nak Tanya ..kalau lahir di Kelantan tapi bermastautin di Selangor boleh apply ke?

  12. fahmi

    August 21, 2015 at 2:31 PM

    assalamualaikum . saya lahir kelantan tetapi menetap di Johor . boleh tak sya menerima wang ehsan sedangkan wang ehsan di johor dibuka utk anak kelahiran Johor sahaja . mohon beri penjelasan . terima kasih

  13. akma

    April 3, 2015 at 6:15 PM

    salam..macam mana dengan kemasukan tahun 2012, knapa xda tahun kemasukan 2012 walaupun syarat kelayakan 2011.? yang ada hanya tahun 2014 dan 2015?

  14. lyana

    November 12, 2014 at 4:04 PM

    saya nak Tanya, boring bantuan untuk wang ehsan mesti print warna ke or boleh jew print biasa , tanpa warna?? pls mohon penjelasan..

  15. anakkelantan

    October 16, 2014 at 2:36 PM

    sapa boleh beri penjelasan bagi soalan ini.

    kenapa hanya ipta sahaja yang layak memohon bantuan wang ehsan sedangkan ipts ditak layak memohon?

    sedangkan bukan semua yang hendak belajar di ipts kaya raya mcm menteri..
    terima kasih.

  16. naini

    October 3, 2014 at 3:54 PM

    saya tersilap isi borang permohonan wang ehsan..macam mane nk ubah nye balik..?

  17. athirah

    September 30, 2014 at 4:02 AM

    Pelik..masa mohon ok je..website pn ok..tp ble nk check, ttbi website hilang..mcm nk main2 je..xtau ke yg student prlukn bantuan..

  18. NurFatin Farhain

    September 24, 2014 at 3:14 PM

    Asaamuaikum Encik.Saya nktanya.. dulu saya perna isi borang ini.. dan saya telah pun poskan borang serta maklumat ini kpd saudara mak cik saya di kelatan.Namun posman tu x hntar2 boramg ni kt rumah mkcik saya . Now saya dah x boleh ka buat sekali lagi permohonan ini ~~

  19. brohantu

    June 4, 2014 at 5:25 PM

    teringat masa muda dulu nak masuk u.. Walaupun orang tua kerja susah, petani kais pagi, makan pagi, kais petang tapi masih boleh hantar aku ke universiti walaupun terpaksa berhabis beribu ringgit tanpa bantuan awal dari kerajaan. Berkatnya keringat ibu bapa kita mencari rezeki. Kesian pulak sesetengah student berhabis wang pinjaman atau biasiswa untuk enjoy, beli gadjet dan macam-macam lagi..
    brohantu recently posted..Cara Memancing Ikan Siakap KolamMy Profile

  20. call xpernah angkat

    June 2, 2014 at 10:54 AM

    saya call PPJ Tumpat – 09-7252589 xpernah angkat.. memang xnak angkat ke?

  21. suueesu

    October 20, 2013 at 11:47 AM

    macam mane nak apply wang ehsan untuk ke luar negar?
    borang dia kat mane?
    x jumpa lah,.

  22. puan

    September 23, 2013 at 9:44 AM

    Assalamualaikum…
    Wang ehsan kalo mohon http://www.ehsan.icu.gov.my utk Ijazah hanya rm 800 je…diploma rm500…bukan peringkat Ijazah Sarjana Muda akan mendapat RM2000 manakala bagi pelajar di peringkat diploma akan mendapat RM 1500.saya salah sorang pelulus wang ehsan ipta bagi parlimen saya, so saya tau la…
    tq

    • budak kecik

      May 16, 2014 at 5:23 PM

      ermm .. nak tnye , mcm mne kalo kita tersilap isi borang tu .. boleh betulkan lagi ke ?

    • Shazwani

      May 19, 2016 at 6:31 PM

      Salam adakah duit ehsan sekali dengan duit maik?

    • Sophie

      December 1, 2016 at 12:19 PM

      Pelajar stpm takblh apply ke wang ehsan ni?

  23. encikarman

    August 15, 2013 at 6:58 PM

    paropp…
    encikarman recently posted..Ulama cipta aplikasi telefon pintar IslamMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge