Home LIFESTYLE Semakin Jauh Menapak, Semakin Terkebelakang Dirasakan!

Semakin Jauh Menapak, Semakin Terkebelakang Dirasakan!

178
0

Ah masalah ni kecik je, boleh ni selesai, namun kita masih lagi leka, leka dengan khilaf yang kita sedar sehingga sampai satu tahap, where am i? what happen to me? how im so stupid?

Macam tu lah manusia, berrsifat baru..

Selama ini aku sangka aku dah berjalan jauh, tengok dunia sini sana, bila sembang pasal travel jarang kalah. Namun, tanpa sedar aku sebenarnya bergerak mengundur masa.

Selama ini aku sangka aku tahu segalanya, segala info data, kira aku tau la semua, sampai apa yang orang sekeliling aku fikir pun aku rasa aku tahu. Rupa-rupanya aku hanya berada dalam dunia aku sendiri dan bila tersedar sebenarnya aku tidak tahu apa-apa.

Selama ini aku rasa aku sudah ada segalanya, sampai bila orang tanya dengan sombongnya aku jawab aku dah ada semuanya. Sesungguhnya tiada apa lagi yang aku mahukan dan sekarang bila aku duduk fikir balik i am nothing. Tiada satupun yang aku boleh banggakan pun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here