Lost World of Tambun Blogger’s Getaway

Lost World of Tambun yang terletak di Ipoh Perak ni merupakan sebuah teman tema yang ada di Malaysia yang menawarkan aktiviti lasak dan menarik. Terletak kira-kira 2 jam dari bandar Kuala Lumput, Lost World of Tambun pasti menjanjikan sesuatu yang amat berharga bagi anda terutama bagi melepaskan tekanan dari kesibukan dunia di Kota.

Kali ini dengan project dari The Butterfly Project Malaysia anda berpeluang bersama 29 lagi blogger lain untuk turut merasai sendiri pengalaman berada di salah satu taman tema terbaik di Malaysia.

The Butterfly Project Malaysia akan memulakan perjalanan ke Lost World of Tambun melalui cara yang tersendiri iaitu melalui ETS Coach Gold, sebuah kereta perjalanan yang hanya mengambil masa 2-jam ke Ipoh di mana ETS Coach Gold akan melalui  kesemua tempat-tempat di Lost World of Tambun. Untuk 2 Hari 1 Malam, kita akan meneroka dan mencari khazanah yang tersembunyi di siang hari dan pada waktu malam kita semua akan berehat dan berpeluang untuk ‘cover’ semula kepenatan setelah seharian meneroka khazanah Lost World of Tambun di Hotsprings Lost World & Spa.

Menarik kan? apalagi jom sertai giveaway yang pasti menjanjikan kepuasan yang maksimun ini.

Kali pertama aku dengar mengenai Lost World of Tambun ni dari kawan-kawan yang terlebih dahulu berpeluang untuk merasai kenikmatan berada di sini. dari situ mulalah timbul satu perasaan untuk mencuba sendiri kenikmatan yang dikatakan oleh mereka tersebut.

Benda yang paling saya excited untuk k kesana tentulah Hot spring.  Hot spring ni banyak sangat kebaikan untuk kesihatan tubuh badan  sebenarnya jadi teringin jugaklah merasainya.

Lost_World_of_Tambun

Menurut kawan-kawan..

Dekat hot spring ni ada banyak kolam dengan suhu kepanasan yang berbeza. Saya dapat masuk sampai kepanasan 45C dekat dalam steam cave. Panas sangat tapi rasa best!!! Haha…rasanya lemak2 badan saya banyak sgt kot sebab tu even panas pun still leh bertahan. Hehe..Paling sakit dekat kolam foot spa. Rasa sakit pulak kaki bila jalan2 dalam kolam yang penuh dengan batu dekat dasarnya tu. Huhuhu..ada satu lagi kolam dekat tingkat atas yang air dia mengelegak..saya just dapat masukkan kaki kejap2 je sebab panas sangat, xtahan.

Menurut mereka juga di Hot spring ni terdapat juga kolam yang seakan-akan kawah gunung berapi disebabkan certain pancutan air panas dari tempat tinggi dan yang paling best menurut diorang apabila dapat berahat sambil bermain air panas bersama kawan-kawan di dalam crystal Pool. Dengan environment yang cantik dan tenang  sudah semestinya dirasai bagaikan berada di syurga.

Selain tu ada juga Foot Spa, ada Tiger valley, theme park, Petting zoo dan Mining area. dengar kata akan ada Roller coaster lepas ni, mesti lagi happening kan.

Apapun buat blogger yang nak join boleh klik a Rafflecopter giveaway dan hasilkan satu blog post berkenaan Why you want to go to The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia”

  • Travel Date: 22nd Sept – 23rd Sept, 2013
Terms & Conditions:
  1. This review project is open to all bloggers from The Butterfly Project Malaysia to join. Just blog or vlog “Why you want to go to The Lost World of Tambun with The Butterfly Project Malaysia”.
  2. Bloggers must complete past project reviews to qualified for another project.
  3. This campaign starts from today until 31st Aug, 2013. Invitations will be sent out in early Sept. Trip starts 22nd Sept (Sun) – 23rd Sept, 2013 (Mon). Meeting point KL Sentral 8.00am depart by ETS train to Ipoh.
  4. The best blog/vlog entries will receive an invitation from the SWAT Team (admin team) and details about this review campaign and your trip itinerary. RSVP to confirm.
  5. You must bring a long your camera to capture your moments! There will be a blogging contest on your Lost World of Tambun adventure where you might win a 2D1N Stay for two! (yay).
  6. There will be 3 blog post required from this getaway project: Lost World Hotel, Lost World of Tambun & Lost World Hot Springs & Spa. Dateline 22nd Oct, 2013.
  7. You are responsible for your own safety and belongings during this trip. Sunway Lost World of Tambun and The Butterfly Project Malaysia is not liable and responsible for any loss, damages or accidents that happened on this getaway trip.

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

9 Comments

  1. Sheila Salim

    September 5, 2013 at 3:21 PM

    Assalamualaikum. taniah bro! nanti jumpa kat sana yeee 🙂
    Sheila Salim recently posted..Segmen Vector PercumaMy Profile

  2. cikgu naman

    August 19, 2013 at 1:01 PM

    menarik..boleh dicuba ni!!
    cikgu naman recently posted..20 Ipad Mini Untuk Dimenangi dalam Snap, Post & WinMy Profile

  3. titan

    August 19, 2013 at 12:28 AM

    tempat ni memang best. Rugi la sape tak pernah gi..
    titan recently posted..Blogger Sebagai KerjayaMy Profile

  4. Che

    August 11, 2013 at 9:58 PM

    Bro, ni hanya utk beauty blogger (girls only) atau open utk semua blogger? karang join2 tetiba aku sorang je laki.. haha..

  5. Bahrain

    August 11, 2013 at 9:01 PM

    bestnya berlatarbelakangkan hutan hijau…
    Bahrain recently posted..Tema Ungu Di Hari RayaMy Profile

  6. Norfanil

    August 11, 2013 at 8:36 PM

    alahai.. renyah pulak.. hahhhah..
    insyaAllah usaha siapkan entry.. huhu
    Norfanil recently posted..Info Trafik Terkini Raya Malaysia Melalui @PlustrafikMy Profile

  7. Azri Johan | Top Blogger

    August 11, 2013 at 8:13 PM

    dah pernah pergi, memang best.

    Oh ya, ada jugak update dalam blog. Hehehe
    Azri Johan | Top Blogger recently posted..Blogspot VS WordPressMy Profile

  8. Che

    August 11, 2013 at 6:51 PM

    thanks for sharing! nak cuba! hehe.. btw good luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge