All Stories

MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi

MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi. Tahun ni merupakan kali pertama aku jejakkan kaki untuk MAHA. Sebelum ni lokasi yang jauh membuatkan aku agat berat nak jejakkan kaki ke tempat tempat macam ni. So memandangkan tahun ni aku…
Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda

Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda | Manis – Universal Loyalty Point Kerapkali kita sentiasa beralah dengan kehendak sendiri. Butik ini ada jualan murah. Atau restoran di Bandar ada sediakan juadah istimewa. Dan lagi ada gajet terkini yang kita…
Lepak di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara

Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara. Baru baru ni aku singgah di Solaris Mont Kiara. Sebab utama aku kesini untuk meeting denagn salah sorang client. So dah alang-alang aku dekat sini aku cubalah makan di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara.…
Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium

Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium. Bagi pengguna iPhone, memiliki smartphone android memang sesuatu yang pelik. Sejak aku guna iPhone 4 lebih kurang 4 tahun lepas aku dah mula tak boleh terima android dalam hidup aku. Tapi ada juga aku…

Nine Chefs IOI City Mall Putrajaya Review. Minggu lepas aku dan beberapa orang team blogger sempat singgah kat salah satu restoren di ioi city mall putrajaya. Dapat invitation sebenarnya memandangkan aku selalu juga ke ioi city mall ni jadi apa…
Anugerah Pilihan Online (APO2016) | Blog Pilihan Online

Anugerah Pilihan Online (APO2016) | Blog Pilihan Online.  APO2016 merupakan Anugerah Pilihan Online anjuran Mstar Online dan juga Suria FM. APO2016 ni lebih kurang je macam anugerah lain spt ABPBH dan juga AME. Bagi kategori blog pilihan blog ni bersaing…
Lexis Hibiscus Port Dickson, Best Ker?

Lexis Hibiscus Port Dickson, Best Ker?. Mula2 di buka dulu ni lah soalan yang bermain di minda aku. Teringin nak stay di Lexis Hibiscus. Bila tgk harga bilik satu malam wow..telan air liur jer… Dan alhamdulillah awal januari ari tu…

Live Viewing Party Man Utd vs Man City Anjuran DCODE. Semalam bertempat di Encorp Strand Mall Kota Damansara berlansungnya party sempena big game EPL Man Utd vs Man City anjuran DCODE. Pelbagai acara di adakan termasuk konsert oleh artis-artis popular…
Dengar Lagu Melalui Apps Deezer di Smartphone Anda

Dengar Lagu Melalui Apps Deezer di Smartphone Anda. Kebiasaanya aku bukanlah orang yang suka untuk dengar lagu di smartphone sebenarnya. Kalau aku dengar pun apabila aku dalam flight yang mengambil masa yang lama, itu pun lagu yang aku dah sedia…
Perfume Lelaki Dunhill Icon & Drakkar Noir

Perfume Lelaki Dunhill Icon & Drakkar Noir. Alkisah merayau rayau di IOI City Mall masa baru dapat gaji. Hahah.. Inilah makan diaaa…..Secara tak sengaja aku pi masuk kedai perfume. Niatnya nak lalu jer. Tapi tetiba teringat birthday member minggu lepas…
KBBA Family Day di Sebuah Resort di Hulu Langat, Selangor

KBBA Family Day di Sebuah Resort di Hulu Langat, Selangor. Alhamdulillah sekali lagi weekend aku di penuhi dengan aktiviti bersama kawan-kawan blogger atau lebih tepat lagi sebagai family blogger. Weekend kali ini kami luangkan masa selama 3 hari 2 malam…
Tip Penampilan Diri di Style Workshop Bersama Wawa Idris

Tip Penampilan Diri di Style Workshop Bersama Wawa Idris. Baru-baru ni aku sempat join satu workshop untuk penampilan diri supaya nampak lebih kemas dan menarik terutama untuk berdepan dengan orang ramai. Workshop ini hasil kerjasama antara kelab blogger ben ashaari dengan…
Dalam Dilema | Tawaran Sambung Belajar di UK

Dalam Dilema | Tawaran Sambung Belajar di UK. Bukan senang rupanya nak ambik sesuatu tindakan secara drastik dalam kehidupan ni. Terlampau banyak persoalan yang timbul di fikiran. Seolah oleh semuanya perlukan jawapan pada waktu ni jugak. Mengenai tawaran sambung belajar…