All Stories

Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan

  Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan. Weekend yang lepas aku sempat habiskan masa selama 2 hari di Port Dickson. Sebuah tempat yang agak popular dalam kalangan pelancong tempatan mahupun luar negara untuk menghabiskan masa hujung minngu bersama…
Set Travel Cosmoderm Pilihan Ketika Melancong

  Set Travel Cosmoderm Pilihan Ketika Melancong.  Bagi seorang yang suka travel krim atau lotion memang akan sentiasa ada didalam list travel untuk di bawa. Tak kisahlah destinasi korang tu tempat sejuk atau panas krim cosmoderm bagi aku memang wajib…
Apa Itu GT Dollar?

Apa Itu GT Dollar.  Sejak seminggu dua minggu ni banyak pulak keyword GT Dollar lalu kat timeline Facebook dan Instagram aku. Sampai aku pun secara automatik nak tahu apa itu GT Dollar ni. Mula mula dalam kepala otak aku GT…
Movida Pomade Pilihan Aku

Bercuti pun abam bawak pomade tau. Lepas mandi pantai x der lah rambut kering   Movida Pomade Pilihan Aku. Zaman sekarang minyak rambut lelaki yang biasa zaman kita kita pakai dulu orang dah tak kenal dah. Orang duk pakat beli…
Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel. Internet ketika travel amatlah penting. Bagi aku secara personal internet ni memang sangat penting. Bukan sebab nak upload gambar sahaja tapi nak cari info tentang sesuatu tempat yang kita pergi memang memerlukan internet. Walaupun…
Camera Drone My Next Target 2017

Camera Drone My Next Target 2017. Tadi masa tengah online aku ternampak satu entri dari blog kakikujalanjalan.com pasal camera drone ni. Wahh smart siall video dia. So memandangkan aku masih lagi tak der target untuk tahun 2017 ni apa kata…
The Must Try Local Malaysian Exquisite Taste

The Must Try Local Malaysian Exquisite Taste. Seeking thirst quencher or hunger reliever. Waste no time. Look in here as I have narrowed down and shortlisted our top and most popular local Malaysia dish which are easily found in the…
MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi

MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi. Tahun ni merupakan kali pertama aku jejakkan kaki untuk MAHA. Sebelum ni lokasi yang jauh membuatkan aku agat berat nak jejakkan kaki ke tempat tempat macam ni. So memandangkan tahun ni aku…
Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda

Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda | Manis – Universal Loyalty Point Kerapkali kita sentiasa beralah dengan kehendak sendiri. Butik ini ada jualan murah. Atau restoran di Bandar ada sediakan juadah istimewa. Dan lagi ada gajet terkini yang kita…