Buffet Ramadhan Selangor | Hotel Bangi Putrajaya. Ramadhan dah masuk ke minggu ketiga. Bermakna kita ada lebih kurang 9 hari sahaja lagi. Bagi yang masih mencari kelainan untuk berbuka puasa apa kata korang ke Buffet Ramadhan Hotel Bangi Putrajaya. Terletak lebih kurang 1km dari pekan bangi hotel bangi putrajaya mungkin dapat memberi kelainan untuk korang […]

{ 0 comments }

Buffet Ramadhan di Kuala Lumpur | The Federal Hotel, KL. Ramadhan ke 5 untuk tahun ni lokasi pilihan untuk berbuka puasa adalah di The Federal Hotel Kuala Lumpur. Memandangkan kerja aku hari tu berdekatan bandar Kuala Lumpur jai pilihan yang ada memang banyak cuma hari tu teringin pula nak makan masakan ala kampung. Buffet Ramadhan di […]

{ 2 comments }

Bercuti di New Zealand Queenstown dan Milford Sound.  Untuk hari ke 4 aku teruskan perjalanan dari Christchurch ke Queenstown. Perjalanan mengambil masa selama 7 jam driving. Tapi sepanjang perjalanan tu korang boleh tgk pelbagai view yang sangat awesome. Cuma kat sana hari cepat gelap. Bila dah nak sampai Queenstown tu hari dah nak gelap. So […]

{ 1 comment }

Buffet Ramadhan di Nilai | Rymba Haven.  Ramadhan ke 4 lokasi berbuka puasa pilihan aku adalah Rymba Haven, Nilai, Negeri Sembilan. Sengaja aku pilih di luar KL sebab nak merasa suasana berbuka ala kampung dan juga masakan gaya kampung. Hhehe sebenarnya aku dah rindu nak balik kampung. Buffet Ramadhan kali ni memang almost makanannya style […]

{ 1 comment }

Review Hanbing Korean Dessert Cafe. Sebelum puasa hari aku sempat singgah kat cafe korean. Bagi yang suka makanan korean tu aku memang recommend korang untuk datang ke Hanbing Korean Dessert Cafe nih. Kafe ni terletak ni Bangsar. Parking macam biasa amat limited ttapi berbaloilah dengan apa yang korang akan makan di Hanbing nanti. Macam-macam desert […]

{ 1 comment }

Order Seafood Online di Crab Factory. Bagi penggemar makanan laut atau seafood entry ini khas buat korang. Kini semuanya boleh order secara online. Mudah, Senang, Cepat dan Sedap!!! Ini cerita sebelum puasa dulu. Niat di hati aku ni lama dah nak belanja housemates aku ni makan seafood. Nak gi makan kat restoren ni memang susah […]

{ 3 comments }