Featured Articles

All Stories

Sewa Pocket Wifi ke Korea dengan TravelRecommends

Sewa Pocket Wifi ke Korea dengan TravelRecommends. Bila travel internet ni sangat penting. Aku tau korang kalau nak travel mesti akan cari info tentang internet kat tempat yang korang nak pergi. Kali ni aku nak kongsi internet yang aku guna…
F&A Qiblat Sensor Watch Sesuai Untuk Travel

F&A Qiblat Sensor Watch Sesuai Untuk Travel. Aku ni kalau bab jam memang gila. Dalam koleksi aku tu dah macam-macam jenis jam aku kumpul. Aku pun tak tau kenapa aku suka sangat kumpul jam. Padahal sekali pakai satu jer. Cuma…
GT Mobile GT-888 Review

GT Mobile GT-888 Review. Baru baru ni aku berpeluang untuk review satu model smartphone dari Singapore. Katanya smartphone ni baru di keluarkan jer. Dah lama rasanya tak review gadget ni. So sebagai permulaan tu aku review dari segi pengalaman aku…
Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan

  Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan. Weekend yang lepas aku sempat habiskan masa selama 2 hari di Port Dickson. Sebuah tempat yang agak popular dalam kalangan pelancong tempatan mahupun luar negara untuk menghabiskan masa hujung minngu bersama…
Set Travel Cosmoderm Pilihan Ketika Melancong

  Set Travel Cosmoderm Pilihan Ketika Melancong.  Bagi seorang yang suka travel krim atau lotion memang akan sentiasa ada didalam list travel untuk di bawa. Tak kisahlah destinasi korang tu tempat sejuk atau panas krim cosmoderm bagi aku memang wajib…
5 Cara Ambil Gambar Cantik Ketika Travel Solo

5 Cara Ambil Gambar Cantik Ketika Travel Solo. Sejak akhir akhir ni banyak pulak soalan tentang cara ambil gambar cantik masa travel, lagi lagi bila aku travel sensorang. Bukan nak kata gambar aku cantik tapi mungkin lah kan gambar2 aku…
Apa Itu GT Dollar?

Apa Itu GT Dollar.  Sejak seminggu dua minggu ni banyak pulak keyword GT Dollar lalu kat timeline Facebook dan Instagram aku. Sampai aku pun secara automatik nak tahu apa itu GT Dollar ni. Mula mula dalam kepala otak aku GT…
Movida Pomade Pilihan Aku

Bercuti pun abam bawak pomade tau. Lepas mandi pantai x der lah rambut kering   Movida Pomade Pilihan Aku. Zaman sekarang minyak rambut lelaki yang biasa zaman kita kita pakai dulu orang dah tak kenal dah. Orang duk pakat beli…
Solo Backpacking Eropah 38 Hari | Episode Monaco & Nice

Solo Backpacking Eropah 38 Hari Episode Monaco & Nice. Sambungan kepada Episode Milan, Italy. Lama betul nak buat sambungan cerita ni. Almaklumlah bila akhir akhir perjalanan ni dalam kepala otak duk pikiq nak balik jer. Rasa macam lama sangat dah…
Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel

Sewa Pocket Wifi Samurai Sebelum Travel. Internet ketika travel amatlah penting. Bagi aku secara personal internet ni memang sangat penting. Bukan sebab nak upload gambar sahaja tapi nak cari info tentang sesuatu tempat yang kita pergi memang memerlukan internet. Walaupun…