Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N

Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N. Minggu lepas aku berjaya survive sorang diri kat Seoul Korea. Walaupun agak sunyi tapi seronok jugak bila boleh melawat tempat orang ni. Untuk Itinerary dan Bajet boleh refer previous post aku. Tang Itinerary boleh lah ikut tapi bajet tu jangan ikut sb macam over bajet lak. Untuk […]

Itinerary dan Bajet Bercuti di Seoul, Korea Selatan | 7 Hari

Itinerary dan Bajet Bercuti di Seoul, Korea Selatan | 7 Hari. Alhamdulillah setelah 4 kali aku gagal untuk ke Korea tahun 2016 berjaya juga aku fly ke Korea. Dari tahun 2012 lagi sebenarnya aku plan nak ke korea tapi ada sahaja halangan. Selamat 7 hari aku kat Seoul dengan zero planning. hahah Serius aku datang ke […]

Tip Melancong ke Korea

Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat pertama kali dalam hidup aku, aku sambut hari raya di luar negara seorang diri. Sedih […]

Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus

Perbezaan iPhone 7, iPhone 7 Plus dan iPhone 6, iPhone 6 Plus. Hari ni timeline media social samaada facebook, twitter dan instagram masing di penuhi dengan pelancaran siri terbaru dari apple iaitu iphone 7 dan iphone 7 plus. Aku sebagai pengguna apple memang excited juga tentang pelancaran siri apple terbaru ni. Sebelum ni aku pengguna […]

Cerita Seram Bunyi Guli, Tarik Kerusi, Orang Berlari di Dalam Rumah

Bunyi Guli, Tarik Kerusi, Orang Berlari di Dalam Rumah. Masalah ni aku percaya ramai yang mengalami terutama bagi mereka yang tinggal di kondo atau pun apartment. Sebenarnya bukan sahaja bunyi Guli, Tarik Kerusi, Orang Berlari malah macam-macam lagi bunyi yang biasa kita dengar. Ada kalanya bunyi seperti orang menumbuk guna lesung, bunyi pintu di buka. The […]