Blogger Live di TV Al Hijrah

10703773_10202954793054747_3939755114552498092_n

Blogger Live di TV Al Hijrah | Alhamdulillah peluang yang aku tak pernah impikan dan terbayang di benak fikiran aku untuk seumur hidup untuk muncul dalam tv secara live sebagai tetamu jemputan. Sampai ke hari ni aku masih tak percaya untuk muncul di kaca tv. Walaupun hanya 15 minit tetapi pengalaman ini sangat bermakna bagi aku. Nervous tu tak payah cakap lah. Sebelum masuk ke set satu badan aku menggeletar. Di tambah pulak dengan keadaan di studio yang sejuk lagi buat aku menggigil. Dari … [Read more...]

Harga Dan Spesifikasi | Perodua Axia 2014 Memang Menggoda

1560702_774262215967439_8846925516931835247_n

Harga Dan Spesifikasi | Perodua Axia 2014 Memang Menggoda | Semalam secara rasminya perodua telah melancarkan keluaran terbaru hasil 100% anak tempatan iaitu perodua Axia. Dalam hati memang dah tergoda dah bila tengok gambar perodua Axia ni. Al-kisahnya semasa aku nak beli Perodua Myvi 3 minggu lepas aku ada juga bercadang nak ambil perodua axia ni. Tetapi bila aku utarakan pendapat aku di facebook ramai suruh aku beli Perodua Myvi jer disebabkan aku dah ada sebijik Perodua Viva. Jadi lebih … [Read more...]

Taman Negara Kuala Koh Kelantan

10665061_10202936227870629_2023253559922360787_n

Taman Negara Kuala Koh Kelantan | Sempena balik kampung minggu ni aku singgah sebentar di Taman Negara Kuala Koh. Terletak di Daerah Gua Musang. Dari Kota Bharu mungkin dalam 250KM. Plan asal untuk ke Gua Musang melawat saudara kat sana tapi masa otw balik aku singgah di Taman Negara Kuala Koh sebab nak ambil madu tualang disana. Madu Tualang ni mahal dah susah nak jumpa yang asli. jadi alang-alang aku ke Gua Musang singgah sebentar di Taman Negara Kuala Koh Kelantan. Jalan ke Taman Negara … [Read more...]

12 Destinasi Menarik Menyaksikan Sunset di Dunia

10687112_10202896811085234_3884777307640218679_n

12 Destinasi Menarik Menyaksikan Sunset di Dunia |  Di Hujung minggu ni aku akan update entri travel yang santai dan menarik. Minggu ni aku kongsikan 12 tempat paling menarik untuk menyaksikan sunset di seluruh dunia. Senarai ini dikeluarkan oleh Tripadvisor berdasarkan pilihan pelancong di seluruh dunia. Apa yang paling menarik 2 daripada tempat ni telah pun aku jejaki iaitu di semasa Percutian di Bali Indonesia dan juga Pelayaran bersama Superstar Libra Star Cruise ke Krabi dan Phuket … [Read more...]

Status Layang Dari Peminat Blog

11301_10202912611200227_4552909202540326879_n

Status Layang Dari Peminat Blog | Haa pernah dengar status layang? kalau surat layang ni dah biasa dengar dah kan. Tu zaman bukan IT. Orang pakai surat layan kalau ada rasa tak puas hati bagai. Di zaman IT sekarang orang tak main surat dah, orang buat status jer. Sebab tu dipanggil status layang. Bahasa betulnya aku pun tak pasti. Mengenai status layang ni aku malas nak perbesarkan cerita nanti ada pula yang cakap semua aktiviti aku nak update dalam blog. Aku rasa kalau semua aktiviti aku, aku … [Read more...]

10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia

10301444_10202896815805352_415069010791318398_n

# 10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia Di Malaysia ni terdapat banyak Tempat Menarik untuk percutian terutama percutian keluarga. Tak perlu nak pergi jauh-jauh sehingga ke luar negara bagai. Tapi bagi yang berkemampuan tak mengapakan. Berdasarkan pengalaman aku sebagai Travel Blogger aku senaraikan 10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia pilihan aku sendiri. #1 Pulau Langkawi Pulau Langkawi sentiasa mendapat tempat. Tumpuan pelancong termasuk Cable Car Langkawi, … [Read more...]

24 Tahun Since 9 September 1990 | Happy Birthday Faizal

10599605_10202896812885279_7031765041725518857_n

24 Tahun Since 9 September 1990 | Happy Birthday Faizal - Alhamdulillah berpeluang untuk merasa lagi tarikh 9 september. Bertambah lagi setahun umur aku. Hari lahir yang ke 24. Tapi aku tak pasti kenapa masih ramai yang ingat aku sudah 30 tahun. Mungkin paras rupa yang agak matang berpunca dari pemikiran dewasa. Maklumlah sejak dari kecil lagi aku dah belajar berdikari dan fikir tentang jalan hidup yang akan aku lalui. Tapi tak kisahlah umur hanyalah angka. Tidak kira umur muda atau tua ajal … [Read more...]