Featured Articles

All Stories

MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi

MAHA 2016 Last Day Esok! Rugi Tak Pergi. Tahun ni merupakan kali pertama aku jejakkan kaki untuk MAHA. Sebelum ni lokasi yang jauh membuatkan aku agat berat nak jejakkan kaki ke tempat tempat macam ni. So memandangkan tahun ni aku…
Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda

Manis – Aplikasi Terkini Perbelajaan Bijak Anda | Manis – Universal Loyalty Point Kerapkali kita sentiasa beralah dengan kehendak sendiri. Butik ini ada jualan murah. Atau restoran di Bandar ada sediakan juadah istimewa. Dan lagi ada gajet terkini yang kita…
Backpack to Europe | Tips and Planning

Backpack to Europe | Tips and Planning. InshaAllah jika diizinkan aku akan cover Europe Winter Trip pada 13 December 2016 – 18 January 2017. Untuk trip ni aku akan jelajah lebih kurang 12 negara, 14 city dan melibatkan 7 Airlines…
Lepak di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara

Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara. Baru baru ni aku singgah di Solaris Mont Kiara. Sebab utama aku kesini untuk meeting denagn salah sorang client. So dah alang-alang aku dekat sini aku cubalah makan di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara.…
Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium

Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium. Bagi pengguna iPhone, memiliki smartphone android memang sesuatu yang pelik. Sejak aku guna iPhone 4 lebih kurang 4 tahun lepas aku dah mula tak boleh terima android dalam hidup aku. Tapi ada juga aku…
A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines! Hey semua traveler, kalau korang ingin merasai pengembaraan yang selesa dan berkualiti, aku rekomen korang pertimbangkan Malaysia Airline (MAS). Semestinya pilihan utama aku setiap kali aku travel, ianya bukan hanya sekadar suatu…
Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia

Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia. Trip kali ni merupakan kali kedua aku jejakkan kaki di bumi sabah ni. Last aku sampai dulu masa tahun 2012 mula-mula aku nak belajar dari traveller. So aku mula dengan sabah dulu.…
6 Tip Sewa Kereta di Australia

6 TIP SEWA KERETA DI AUSTRALIA. So far aku dah pergi Sydney dan Perth di Australia. Tahun depan InshaAllah tgh plan nak ke Melbourne dan Tasmania tapi tu lah tengah tunggu Air Asia buat promo baru boleh nak ke sana.…
Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif

Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif. Minggu lepas adidas memperkenalkan keluaran baru yang dinamakan adidas climacool khas untuk mereka yang aktif dan selalu berpeluh. Maklumlah bila berpeluh ni akan menyebakkan bektiria dan bau badan. So bagi nak elakkan kawan kawan…