KEMBARA JERMAN HEIDELBERG 2 HARI 1 MALAM

IMG_3046

Sempadan Switzerland – Germany (Lake Titisee)

Percutian ke Jerman (Heidelberg) | Kembara Eropah 15 Hari 6 Negara. Kisah travel aku bersambung lagi untuk heidelberg germany. Kali ni aku just singgah kejap jer dan terus ke swiss. Sebelum ke Heidelberg aku stay dulu di hotel ibis frankfurt tapi kat frankfurt tu aku tak sempat nak jalan-jalan pun just singgah untuk berehat satu malam jer. Nak keluar malam tu pun dah lewat sangat sampai di hotel.

Untuk episode ni sikit je yang aku boleh shared sebab sempat singgah kejap jer. tapi serius view kat heidelberg ni awesome gila. Tak caya korang tengok gambar bawah ni. Memang cantik giler..

DSC_2090

lake titisee sambut birthday padin yg kepala botak tu…Curluss u oll….

DSC_2093

lake titisee

DSC_2096

Sejuk gila masa ni. bayang kan duk rgh2 tasik masa cuaca sejuk. Perghh air tak yah cakap lah rasa nak beku jer

DSC_2101

Europe’s largest Manmade Water Falls

DSC_2104

Europe’s largest Manmade Water Falls

IMG_2949

Heidelberg Castle

IMG_2977

Heidelberg Castle

IMG_2980

Heidelberg Castle

IMG_2984

Heidelberg Castle

IMG_2985

Heidelberg Castle

IMG_2991

Heidelberg Castle

IMG_2992

Heidelberg Castle

IMG_2994

Heidelberg Castle

IMG_2999

Black Forest

IMG_3002

Black Forest

IMG_3010

Rhine Falls

Processed with VSCOcam with c1 preset

Heidelberg Castle

IMG_3014

Lake Titisee

IMG_3056

Rhine Falls

IMG_3061

Rhine Falls

Processed with VSCOcam with g3 preset

Rhine Falls

Processed with VSCOcam with c1 preset

Rhine Falls

habis jer singgah kat sini aku terus ke swiss dalam 6 jam perjalanan. kat sini sempat lah aku lunch dulu.

Setakat ni jer lah yg aku shared pasal trip europe ni. Nanti aku sambung untuk episode Swiss pulak.

.
#TravelTip: Untuk Jimatkan belanja boleh sewa pocket wifi siap-siap dari Malaysia. Jimat & boleh kongsi ramai-ramai. Boleh sewa pocket wifi di Samurai Wifi. Untuk jimat apabila stay di Hotel boleh dapatkan Voucher Hotel dan diskaun di DiscountCodeHK.com. Apabila travel di musim sejuk boleh juga beli kelengkapan baju2 sejuk murah di PakaianMusimSejuk.com.
.
THIS WEBSITE SPONSORED & SUPPORT BY: 
DigitaI Prefix (Domain & Hosting) & #kelabbloggerbenashaari
.
“Every travel is a journey and every journey is a travel. No matter where you go, what you’re up to is a journey. Enjoy life, live with it and make peace of it. Our journey in life will end but not with our soul. Go beyond the journey and discover what life has to offer.”~Eacel Janubas~

2 Comments

  1. titan

    June 11, 2015 at 1:53 PM

    memang rajin hang berjalan.

    german pun dah mari.

    jeles gua beb. haha
    titan recently posted..Yeo’s Sitkom Blog ContestMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge