Percutian ke Eropah 15 Hari 6 Negara | Episode Germany – Heidelberg

IMG_3046
Sempadan Switzerland – Germany (Lake Titisee)

Percutian ke Eropah 15 Hari 6 Negara | Episode Germany – Heidelberg. Kisah travel aku bersambung lagi untuk heidelberg germany. Kali ni aku just singgah kejap jer dan terus ke swiss. Sebelum ke Heidelberg aku stay dulu di hotel ibis frankfurt tapi kat frankfurt tu aku tak sempat nak jalan-jalan pun just singgah untuk berehat satu malam jer. Nak keluar malam tu pun dah lewat sangat sampai di hotel.

Untuk episode ni sikit je yang aku boleh shared sebab sempat singgah kejap jer. tapi serius view kat heidelberg ni awesome gila. Tak caya korang tengok gambar bawah ni. Memang cantik giler..

DSC_2090
lake titisee sambut birthday padin yg kepala botak tu…Curluss u oll….
DSC_2093
lake titisee
DSC_2096
Sejuk gila masa ni. bayang kan duk rgh2 tasik masa cuaca sejuk. Perghh air tak yah cakap lah rasa nak beku jer
DSC_2101
Europe’s largest Manmade Water Falls
DSC_2104
Europe’s largest Manmade Water Falls
IMG_2949
Heidelberg Castle
IMG_2977
Heidelberg Castle
IMG_2980
Heidelberg Castle
IMG_2984
Heidelberg Castle
IMG_2985
Heidelberg Castle
IMG_2991
Heidelberg Castle
IMG_2992
Heidelberg Castle
IMG_2994
Heidelberg Castle
IMG_2999
Black Forest
IMG_3002
Black Forest
IMG_3010
Rhine Falls
Processed with VSCOcam with c1 preset
Heidelberg Castle
IMG_3014
Lake Titisee
IMG_3056
Rhine Falls
IMG_3061
Rhine Falls
Processed with VSCOcam with g3 preset
Rhine Falls
Processed with VSCOcam with c1 preset
Rhine Falls

habis jer singgah kat sini aku terus ke swiss dalam 6 jam perjalanan. kat sini sempat lah aku lunch dulu.

Setakat ni jer lah yg aku shared pasal trip europe ni. Nanti aku sambung untuk episode Swiss pulak.

*******************************************

TIP TRAVEL KE OVERSEAS: Travel tanpa internet baik korang duk terperap kat dapur rumah korang jer. Unless korang ni jenis penyiasat sendirian atau pembunuh upahan. So untuk penjimatan semasa travel baik korang pi sewa SAIMURAI POCKET WIFI dulu sebelum fly...Coverage mantap jangan risau. InshaAllah boleh cover satu dunia.....

Share this post

2 thoughts on “Percutian ke Eropah 15 Hari 6 Negara | Episode Germany – Heidelberg

Post Comment

CommentLuv badge