Home DESTINATIONS ASIA 3 Sebab Kenapa Kashmir Menjadi Pilihan Traveler Malaysia

3 Sebab Kenapa Kashmir Menjadi Pilihan Traveler Malaysia

262
0

Kashmir yang didiami penduduk beragama Islam ini merupakan kawasan bergunung ganang dan sering menjadi kegemaran peminat aktiviti hiking.

Wilayah ini mengalami suasana 4 musim seperti negara-negara di Eropah. Orang kata kalau nak puas wajib datang ke Kashmir pada keempat-empat musim.

Wilayah ini berada di kawasan banjaran Himalaya, cuaca disini tidak menentu. Bermakna kita sentiasa perlu bersiap sedia akan perubahan cuaca.

Antara sebab kenapa korang kena datang Kashmir adalah :

1. BENTUK MUKA BUMI DAN PEMANDANGAN YANG SUPER CANTIK.

Seperti dilihat dalam filem-filem Hindustan, lanskap dan keindahan bumi Kashmir sangat cantik. Dari keindahan dan kecantikan Tulip, Nishat, Chashma Shahi and Mughal Gardens sehingga pemandangan bukit dan gunung di Gulmarg, Pahalgam & Sonamarg; Kashmir memiliki segalanya.

2. MAKANAN TEMPATAN YANG ENAK DAN LAZAT.

Pernah dengar Wazwan? iaitu makanan tradisi Muslim Kashmir yang dimasak dengan penuh kasih sayang. Cara penyediaannya boleh dianggap sebagai satu seni.

3. MURAH DAN BERBALOI.

Dengan lanskap umpama Swiss di Eropah dan makanan halal yang tak susah, Kashmir boleh dianggap destinasi yang ideal untuk mereka yang gemar kembara tetapi masih memikirkan bajet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here