sape nak jadi blogger popular???? angkat tangan…

cehhh ramai nyer nak jadi popular…

aku pun nak…untung woo jadi blogger popular ni…post jer entry ape pun mesti ramai orang view…

tapikan macam mane nak jadi popular ek???

ada setengah orang nak jadi popular sanggup buat entry yang boleh menimbulkan kemarahan orang ramai….kalau tak caya try ar buat aku dah pernah buat sekali..fuhh melatop mak oi…trafik naik mencanak…betol ker mencanak???

ada setengah org pulak, nak jadi popular dia buat entry berpuluh-puluh dalam satu hari…ni pun berkesan jugak tengok lah abg ben ashaari kita kan popular….tapi bagi aku cukup lah 3 entry sehari paling maksimun sebab x larat nak taip byk2…

ada gak yang tinggalkan komen yang melampau-lampau…kalau tinggal komen macam tu memang korang akan cepat ar popular…memang rata-rata bloggers akan buat entry pasal korang..satu entry yang akan di tujukan khas untuk ko..nak try??

tapi aku rasa cara paling senang nak popular adalah dengan kita berbual dengan tuan empunya blog dalam chat box…ni tak…ramai blogger yang tinggalkan jejak dengan tulis hai, morning, singgah, dan entah ape2 lah…kalau macam tu susah lah orng nak ingat kat kita..tengok cara si zaerr…dia bukan sekadar singgah dan say hai jer..dia akan tanya kabar lah itulah inilah…macam2…

tapi syle sendirikan dan aku tau ramai yang berblog ni bukan untuk popular tapi sebagai hobi tapi popular tu adalah satu bonus gak kan…

semalam dalam berita hariaan 3 rakan blogger kita jadi cover untuk xy ikon lelaki …fuhh…mantop lah..hari tu si zackzulkhairi dapat masuk majalah, pastu si ariff shah, then coretan perantau dan paling latest si darkbatman…faizal fredley bila lagi ek??? x dapat blogger paling hot macam darkbatman pun tak per, blogger paling hensem pun jadi lah…hhehh..

tadi masa aku bw aku jumpa sedikit tip nak jadi popular oleh encik ishak hasimi…dan nampaknya ok gak tip dia…

ni adalah sedikit tip yg beliau bagi…

p/s : kat senarai ni adalah cara yang entah kat mana aku kumpul entah aku tak tahu tapi didalam nya ada yang baik ada yang jahat so pandai-pandailah pilih sendiri

  1. Korang mempunyai kelebihan dalam seo (master katakan) korang guna kelebihan ini ?
  2. Cari pasal dengan blogger popular (top blogger)
  3. Copy paste entri dari blog lain (biasanya entri seo) dan pastekan dekat blog korang
  4. Blogwalking dan berbaik-baik sesama blogger
  5. Blogwalking dan mengutuk blogger lain dekat ruangan komen entri,tetapi tajuk  dan isi kandungan entri tak ajak pun kita kutuk blogger tu
  6. Blogwalking dan Baca entri blog tersebut dan tinggalkan komen,kemudian masuk lagi blog lain baca entri dan tinggalkan komen
  7. Blogwalking dan menyumpah seranah penulis blog tersebut pada ruangan komen (sesaja cari hal untuk tarik traffic)
  8. Bantu membantu dengan ikhlas blogger lain yang menghadapi masaalah
  9. Menggodam blog-blog popular dan letakkan link korang pada ruangan iklan blog nya
  10. Eratkan persahabatan sesama blogger,berkenalan,kunjung mengujung
  11. Menulis artikel yang best,lain dari yang lain yang tak dapat blogger lain tiru cara penulisanya
  12. Gunakan trik yang raja petra dan seangkatan denganya gunakan
  13. Gunakan gaya pemikiran dan cara penulisan seperti dr Mahathir (chedet.co.cc)
  14. Gunakan trik yang aduka taruna dan seangkatan denganya gunakan
  15. Ping entri dekat mana-mana web/blog direktori
  16. Bersahabat dan minta tunjur ajar blogger popular
  17. Jadi top commentator bagi mana-mana blog yang selalu dikunjungi

nak lagi??? pergilah kat blog dia…takkan aku nak copy semua kot..kecian kat dia lak kan…




Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

29 COMMENTS

  1. memula tuh kena tegur dulu tgok ade respond ker idak..mana tau tak on9 ker aper…takkan terus ke pertengahan citer,mesti ada intro lu.satu lagi,lau owank letak komen kat ruangan komen kita jangan setakat reply kat situ jer tapi bawa2 lar jenguk blog dia n bagi komen sama..apa yang penting….?KERJASAMA!hehe

  2. meh aku nak tambah lagi satu tips.
    hehe “ikhlas”
    betol betol.
    ikhlas berblogging, ikhlas berblogwalking, ikhlas komen2 mesti dapat ganjaran ^___^
    tazkirah aidiladha

    yang cun,
    tqaAwesome

  3. hai abang! nak kenal leh tak?hahahaha.pandai aku amek ati ko bro?adesss.hehe.Thanks backlink nama aku bro.Tak sangka lak masok carta.2 ah,cara mudah kalau nk bagi orang kenal,peramah la ngn setiap orang.Kalau sombong memang tak dapek la nk fofulerrr..hahaha..;p!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge