Bajet dan Itinerary 7 Hari di New Zealand. Untuk entry ni aku cover untuk Bajet dan Itinerary sepanjang aku di New Zealand (Christchurch dan Queenstown). Untuk percutian kali ni bukan percutian bajet dan bukan juga percutian mewah. Percutian ni aku…
Tempat Menarik di Vietnam

Tempat Menarik di Vietnam | Secara jujurnya aku belum pernah jejakkan kaki lagi di Bumi Vietnam ni. Bukan tak nak pergi tapi Vietnam masih belum berada dalam list untuk 2015. Inshaallah maybe akan masuk list travel pada tahun 2016. Ini…
Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth

Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth. Pertama kali dalam hidup aku bila aku buat keputusan drastik nak fly ke Perth Australia untuk percutian hujung minggu. So segala bagai persiapan aku buat last minit. Book Hotel, Book kereta sewa, book…
Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam

Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam | Alhamdulliah minggu lepas sempat aku habiskan weekend aku di Siem Reap Cambodia. Percutiaan ala-ala educated travel ni banyak memberi aku pandangan baru buat bumi cambodia. Secara jujurnya sebelum aku…
Maggie Ketam di Pulau Perhentian

Maggie Ketam di Pulau Perhentian | Semalam lepas bangun tidur kami sempat melepak kat kedai Amelia Chalet. Makanan kat sana boleh tahan sedap. Dalam hujan-hujan yang renyai tu sempat juga aku pesan Maggie ketam. Nak jugak raya maggie ketam di…
Merancang Percutian Bajet

Bercuti di destinasi pilihan sememang­nya impian semua bakal pelancong. Namun, kerana kos percutian yang mahal, ramai yang terpaksa menunda ataupun membatalkan terus percutian yang sudah lama dirancang. Kali ini aku kongsilan beberapa Tip Merancang Percutian Bajet. Bercuti tidak semesti­nya mahal. Apa…
Agrofarmstay @ Skill-Tech Bloggers Family Day Melaka

Agrofarmstay @ Skill-Tech Bloggers Family Day Melaka |  Salah satu resort dan Homestay yang bertemakan kampung di Melaka. Ciri ciri yang mengabungkan fun dan farm membuatkan agrofarmstay begitu unik untuk mereka yang sukakan suasana kampung yang tenang dan jauh dari kesibukan…
12 Destinasi Menarik Menyaksikan Sunset di Dunia

12 Destinasi Menarik Menyaksikan Sunset di Dunia |  Di Hujung minggu ni aku akan update entri travel yang santai dan menarik. Minggu ni aku kongsikan 12 tempat paling menarik untuk menyaksikan sunset di seluruh dunia. Senarai ini dikeluarkan oleh Tripadvisor berdasarkan…
Port Dickson Aku Datang

Port Dickson Aku Datang | Bercuti ke Port Dickson di Negeri Sembilan merupakan impian aku sejak sekian lama. Walaupun ramai yang mengatakan Port Dickson tidak lagi secantik dahulu tapi aku tersangat teringin untuk menginap di Lexis Port Dickson atau Avilion…
Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30

Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30 | Satu dunia tu. Siapa yang kaki travel tu sudah semestinya cita-cita nya adalah untuk round satu dunia sementara masih mampu. macam aku sudah semestinya belum mampu. Mungkin satu hari siapa tahu tetiba aku jadi…
Alhamdulillah Rezeki Sponsored Backpacker

Mungkinkah ini destinasi backpacker aku? Heheh…Tungguuu Alhamdulillah Rezeki Sponsored Backpacker. Kalau dah rezeki kan. Berbaloi dengan sedikit pelaburan aku buat masa lampau. Dulu aku selalu tengok orang travel jauh-jauh. Teringin nak travel juga tapi apakan daya aku tak berkemampuan lagi.…
Tips Kembara Secara Solo atau Backpacker

Tips Kembara Secara Solo atau Backpacker | Aku tahu tak ramai yang berani nak kembara secara solo mahupun backpacker kan? lagi-lagi bagi perempuan. Maklumlah kot-kot terjadi something ker apa ker terus jadi pengembaraan tu tak seronok. jadi disini sempenan segmen Travel…
7 Sebab Kenapa Backpacker Lagi Best

Sebab Kenapa Backpacker Lagi Best. Dah lama rasanya aku tak menulis tips mengenai travel ni. Bukan tak nak buat tips cuma tahun ni aku jarang sangat travel. kalau travel pun dekat sini jer. Masa nak travel tu agak limited memandangnya…
Kembara Dari UK ke Malaysia Selama 155 Hari

Kembara dari united kingdom ke Malaysia selama 155 hari memang merupakan satu pengalaman yang cukup awesome. Itulah pengalaman yang diraih buat 6 ahli keluarga setelah mengharungi perjalanan di 26 negara untuk sampai ke Malaysia. Pengembaraan yang di panggil “By Road…