Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…
10 Tips Untuk Mulakan Backpacker

10 Tips Untuk Mulakan Backpacker.  Malam buta ni aku nak shared sikit tentang tips untuk backpacker terutama bagi yang baru nak mulakan backpack dan untuk solo backpacker. Memandangkan sejak akhir2 banyak pula aku dapat email dari pembaca blog yang nak…
Perkara Perlu Dibuat Selepas Tukar Theme (Blog WordPress)

Perkara Perlu Dibuat Selepas Tukar Theme (Blog WordPress) | Sudah agak lama aku tidak menulis pasal tips blogging ni. Al maklumlah sejak kebelakangan ni makin ramai pulak otai-otai blog yang tumbuh bak cendawan ni. Tak mengapalah ianya satu perkembangan yang positif.…
Tips Simpan Duit Untuk Bercuti

Tips Simpan Duit Untuk Bercuti |  Assalamualaikum! Dah agak lama rasanya tak menulis tips bercuti atau travel ni. Demi mengekalkan niche blog ini di dalam blog travel aku gagahkan jugak untuk menulis beberapa tips yang simple mengenai percutian. Walaupun blog…
Tip Selepas Bercuti atau Travel

Tip Selepas Bercuti atau Travel | Kali ni aku kongsikan tip selepas bercuti, melancong mahupun travel. Biasnya orang kongsikan tip untuk melancong tapi hari ni rasa macam nak kongsikan tips selepas melancong pula. Walaupun dah lama tak bercuti tapi tetap…
Tip Menginap di Hotel Bajet

Tip Menginap di Hotel Bajet | Sering kali hotel bajet kedengaran seperti penginapan untuk melakukan aktiviti tidak sihat. Namun, tidak semua hotel bajet ditubuhkan untuk melakukan perkara seperti maksiat atau jenayah. Masih ada hotel bajet yang memberi perkhidmatan yang baik, selesa…
Tips Menjadi Blogger Travel

Tips Menjadi Blogger Travel | Wah ada tips ker? Aku dulu pun tak der tips bagai nak jadi blogger travel ni. Main tulis jer dan kebetulan pulak tahun tu aku banyak travel. Terus Menang untuk Favourite Travel Blog dalam Malaysia…
Tips Melancong ke Indonesia

Melancong di Indonesia ni memang senang orang kata, tapi kalau tak kena gaya boleh kena tipu. maklumlah Indonesia ni merupakan antara negara yang paling padat penduduk. Disebabkan itu rakyat indonesia ni perlu buat macam-macam cara untuk teruskan hidup termasuk menipu…
Tips Rancang Percutian Bajet

Tips Rancang Percutian Bajet. “Lecehlah nak merancang percutian. Tiba-tiba ada hal tidak dapat dielakkan, semuanya termasuk wang tiket kapal terbang bukannya dapat dikembalikan”, “Percutian tanpa perancangan lebih seronok kerana banyak perkara menarik menanti selain sangat bersesuaian dengan masa terluang kita,”…
6 Tips Bagaimana Untuk Tampil Lebih Yakin Setiap Hari

6 Tips Bagaimana Untuk Tampil Lebih Yakin Setiap Hari | Tahukah anda dengan adanya keyakinan diri, ia dapat membantu menjadikan hidup anda lebih bahagia dan berjaya? Keyakinan diri boleh terbentuk sama ada ketika anda berdepan dengan sesuatu yang memerlukan anda…