Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…
Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N

Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N. Alamdulillah, boleh kira dah settel lah kot holiday aku kat sydney walaupun aku terpaksa jejakkan kaki sekali lagi ke sydney airport sebelum balik KL Khamis ni. Untuk pengetahuan trip ke Sydney…
Tip Percutian “Last Minutes”

Tip Percutian “Last Minutes” | Tajuk ni aku rasa memang agak sesuai buat seseorang yang macam aku. Seseorang yang suka buat kerja last minutes. Bukan dalam travel sahaja dalam setiap perkara ye terutama bab exam. Teringat masa di unimap dahulu.…
Merancang Percutian Bajet

Bercuti di destinasi pilihan sememang­nya impian semua bakal pelancong. Namun, kerana kos percutian yang mahal, ramai yang terpaksa menunda ataupun membatalkan terus percutian yang sudah lama dirancang. Kali ini aku kongsilan beberapa Tip Merancang Percutian Bajet. Bercuti tidak semesti­nya mahal. Apa…
Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut

Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut | Kali ini aku nak kongsikan beberapa tip yang cukup simple apabila melancong atau bercuti. Tip ni boleh di katakan agak basic namun jika masalah ini berklaku memang mengspoilkan mood percutian kita u all. Ok…
Tip Bercuti Balik Kampung

Tip Bercuti Balik Kampung | Hujung minggu ini, pastinya warga kota akan berpusu-pusu pulang ke kampung masing-masing untuk menyambut Aidilfitri. Aku pun bakal balik kampung mungkin sabtu pagi. Sudah semestinya jalan akan sesak teruk untuk balik Kota Bharu kelantan nanti.…
Demam Ketika Melancong

Pernahkah anda mengalami simptom ini ketika sedang melancong? kalau pernah memang rasa bengangkan, disaat member-member sedang seronok bersuka ria kita pulak sakit kepala terus terkurung dalam bilik hotel. Memang rasa tak ohsem langsung. Benda ni terjadi kat aku semasa aku…

pinjam gambar gua jap….perasan tol..haha assalamualaikum….macam biasa salam pembuka entry…. tengah duk mengelamun kat tangga rumah aku sambil menunggu org datang meminang fikiran aku mula melayang kepada benda-benda yg aku suka dan masih belum dimiliki lagi..insayaallah aku akan usaha kan…

Assalamualaikum Faizal.. Nama saya Ash.. saya nak tanya Faizal sikit macam mana nak dapat posting saya tu di top10 1st page google? contoh saya nakkan orang search BIODATA CIKGU SHIDA.. saya dah buat entri bertajuk BIODATA / PROFILE RINGKAS CIKGU…

alllooo…FF in da house…kepala mereng sikit nih..so kalau entry merapu or ayat tunggang langgang FF mintak maaf dari awal lagi yer… sebelum tu jom kita senaman dulu..meh pakat hantuk kepala kat dinding nak bagi darah beku jadi cayak balik…(ape aku…