Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…
30 Tempat yang Mustahil untuk Melancong

30 Tempat yang Mustahil untuk Melancong |  Ni list yang aku dapat kat twitter bila ada someone yang tag aku kat link ni. Fakta ni agak menarik maybe sebab picture dia dari profesional photographer. Dan 30 tempat ni memang nampak…
Impian Melancong ke Scandinavia

Scandinavia Impian Melancong ke Scandinavia | Lumrah keinginan bagi setiap traveller untuk menjejakkan kaki sebanyak yang mampu untuk destinasi di bumi Allah ini. Begitu jugaklah impian aku. Alhamdulillah walaupun tak banyak destinasi yang telah aku jejak tapi aku tetap berbangga…
4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia

4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia. Bersambung untuk episode 5 percutian 4 hari 3 malam aku di Lombok Indonesia. Percutian yang boleh dikatakan pra percutian sebelum aku jelajah Eropah nanti. [Episode 1] [Episode 2] [Episode 3] [Episode 4] Untuk episode…
Faizal Fredley on Kosmo | Alatan Sesuai dibawa Bercuti

Cerita lama, baru teringat nak buat entry. hahhaha…dah berlumut dah!!! Jom baca sikit apa yang kosmo tulis pasal aku. KEHIDUPAN penulis blog, Mohamad Faizal Kamarulzaman berubah dalam sekelip mata sebaik dia memiliki tablet, Samsung Galaxy Tab 4 pada bulan Ogos…
Bercuti di Musim Sejuk di Korea

Bercuti di Musim Sejuk di Korea | Alhamdulillah minggu depan sempena tahun baru aku dapat cuti selama 4 hari. Rasa seronok gila. Sepanjang aku bekerja di company ni, inilah kali pertama aku dapat cuti lama. Jadi bila cuti lama ni…
Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa. Bagi…
Melancong ke Jepun 2015

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati…
Best Tengok Orang Travel

Best Tengok Orang Travel | Bestkan tengok orang travel. Fly sana sini. Kejap turki, kejap america, kejap london. yang buat aku telan air liur bila tengok kawan-kawan pergi trip eropah ataupun korea. Hanya mampu telan air liur jer. Dulu tak…
Tips Simpan Duit Untuk Bercuti

Tips Simpan Duit Untuk Bercuti |  Assalamualaikum! Dah agak lama rasanya tak menulis tips bercuti atau travel ni. Demi mengekalkan niche blog ini di dalam blog travel aku gagahkan jugak untuk menulis beberapa tips yang simple mengenai percutian. Walaupun blog…
Tip Selepas Bercuti atau Travel

Tip Selepas Bercuti atau Travel | Kali ni aku kongsikan tip selepas bercuti, melancong mahupun travel. Biasnya orang kongsikan tip untuk melancong tapi hari ni rasa macam nak kongsikan tips selepas melancong pula. Walaupun dah lama tak bercuti tapi tetap…
Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut

Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut | Kali ini aku nak kongsikan beberapa tip yang cukup simple apabila melancong atau bercuti. Tip ni boleh di katakan agak basic namun jika masalah ini berklaku memang mengspoilkan mood percutian kita u all. Ok…
Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30

Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30 | Satu dunia tu. Siapa yang kaki travel tu sudah semestinya cita-cita nya adalah untuk round satu dunia sementara masih mampu. macam aku sudah semestinya belum mampu. Mungkin satu hari siapa tahu tetiba aku jadi…