The Must Try Local Malaysian Exquisite Taste

The Must Try Local Malaysian Exquisite Taste. Seeking thirst quencher or hunger reliever. Waste no time. Look in here as I have narrowed down and shortlisted our top and most popular local Malaysia dish which are easily found in the…
A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines! Hey semua traveler, kalau korang ingin merasai pengembaraan yang selesa dan berkualiti, aku rekomen korang pertimbangkan Malaysia Airline (MAS). Semestinya pilihan utama aku setiap kali aku travel, ianya bukan hanya sekadar suatu…
Samsung Galaxy Note5 Malaysia

Samsung Galaxy Note5 Malaysia | 4 – 9 September 2015 bertempat di Sunway Pyramid telah berlansungnya majlis pelancaran Galaxy Note5 untuk orang ramai yang berminat untuk menjadi salah seorang pengguna Note5. Dalam memenuhi kehendak pelanggan dalam perubahan arus teknologi Samsung kini…
Malaysia Airlines Ends 3 Asian Routes in S15

Malaysia Airlines is cancelling 3 Asian routes as part of its network restructuring. The oneWorld member plans to cancel the following routes: eff 30APR15 Kuala Lumpur – Kunming Currently served 4 times a week eff 06MAY15 Kuala Lumpur – Krabi…
Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea | Jika diikutkan jadual asal sudah pasti aku sudah pun merasai kenikmatan musim bunga sakura di jepun dan korea. Namun inilah perangcangan Ilahi. Belum rezeki aku lagi untuk merasai sakura di dua buah…
Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015 | Samakin hari semakin banyak blog yang tersenarai sebagai Malaysia Best Blog 2015 oleh blogger-blogger hebat di alam maya ini. Semua blog yang tersenarai memang mempunyai ciri-ciri blog yang hebat mengikut cita rasa individu itu sendiri. Bagi…
Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort

Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort | Legoland Malaysia yang terletak di Selatan Malaysia iaitu Johor terdiri dari 2 Theme Park. Theme Park dan juga Water Park. . Alhamdulillah setelah berbulan-bulan aku merancang untuk bawa family blogger aku ke legoland akhirnya…
Malu Nak Mengaku Blog Travel

Malu Nak Mengaku Blog Travel | ikhlas aku rasa dari lubuk hati aku, aku sebenarnya malu nak mengaku blog aku ni blog travel. Bila tengok blog travel lain-lain semua duk terbang sana sini. Dapat tajaan travel sana sini. Perghh tiap-tiap…
Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Malaysia

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Malaysia. Nak diceritakan tentang iPhone ni boleh membuatkan korang cemburu nanti. Memang jenama iPhone ni dah terbukti salah satu jenama terbaik telefon pintar di dunia. Baru-baru ni iPhone 6 dan iPhone 6 Plus…
Travel ke Ipoh Perak

Travel ke Ipoh Perak | Haha travel lah sangat. Dulu masa belajar gigih duk berangan bestnya kalau kerja boleh pusing-pusing 1 malaysia. Nah amik ko!! Sekarang kerja aku memang kena pusing 1 malaysia. Kerja outstation jer. Minggu ni kat ipoh,…
Ciri – Ciri Blog Sampah

Ciri – Ciri Blog Sampah | Tuhh dia dah lama aku tak menulis pasal isu blog di Malaysia ni. Bukan tak ambil tahu cuma tak ada faedah nak ambil tahu. Apa yang berlaku di antara blogger-blogger kat Malaysia pun aku…