Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan

Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan. Pulau Nami atau Nami Island memang salah satu tempat wajib jika ke Seoul, Korea. Tempat yang sangat popular terutama dalam kalangan orang malaysia. Di katakan pulau ni popular disebabkan drama winter sonata. Semasa aku…
Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N

Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N. Minggu lepas aku berjaya survive sorang diri kat Seoul Korea. Walaupun agak sunyi tapi seronok jugak bila boleh melawat tempat orang ni. Untuk Itinerary dan Bajet boleh refer previous post aku. Tang…

Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…

TANPA keluarga mahupun teman, saya bertekad untuk menjejakkan kaki ke negara empat musim yang sering menjadi igauan para peminat K-Pop di Malaysia. Sebelum ini, saya hanya menonton di kaca televisyen tentang Korea Selatan yang sering memaparkan kehebatannya sebagai kota kosmetik,…

Kunjungan ke Korea Selatan rakam memori indah, pelbagai tarikan untuk pelancong Muslim KUNJUNGAN ke Korea Selatan ketika musim sejuk melabuh tirai akhir April lalu meninggalkan memori indah buat penulis serta lima rakan media dari organisasi lain. Lawatan media anjuran Korea…

Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Mendapat peluang bercuti di tempat idaman menjadi impian saya sejak dulu lagi. Rancangan diatur seawal enam bulan. Segala persiapan termasuk penginapan, makanan, pengangkutan hingga tempat yang ingin dilawati diatur dan dirancang dengan…

KEMUDAHAN penyewaan basikal turut disediakan kepada para pelancong. ‘MIRACLE Of The Han River’. Itulah kata-kata hebat bekas Presiden Korea Selatan, Park Chung Hee yang berjaya membangkitkan semangat rakyat Korea Selatan untuk bersama-sama menjadikan negara tersebut kuat dan maju. Kini, seluruh…