Bye Bye Malaysia Welcome Paris

Bye Bye Malaysia Welcome Paris |  Alhamdulillah finally aku keluar juga dari zon travel aku yang selesa. Kali ini destinasi aku adalah Europe. Flight Emirates EK343 dari KLIA ke Paris transit Dubai akan fly malam ni 13 april 2015 jam…
Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa. Bagi…
Bermulalah Sebuah Kembara Kehidupan

Bermulalah Sebuah Kembara Kehidupan | Alhamdulillah Allah tahu apa yang terbaik untuk setiap hambanya. Adakalanya kita rasakan inilah yang terbaik untuk diri kita tapi Allah tidak memberi apa yang kita mahukan disebabkan rancanagn Allah untuk kita lagi terbaik. Masa mula-mula aku…
Cabaran Kembara di Kemboja

Assalamualaikum… Entri ini terhasilnya bagi menyahut cabaran dan bagi tanda sokongan untuk rakan blogger saya iaitu Azri Johan yang menganjurkan contest Kembara Kemboja dengan syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah boleh tahan lumayan tau. Kalau nak join boleh terus usha Blog…
Kembara Dari UK ke Malaysia Selama 155 Hari

Kembara dari united kingdom ke Malaysia selama 155 hari memang merupakan satu pengalaman yang cukup awesome. Itulah pengalaman yang diraih buat 6 ahli keluarga setelah mengharungi perjalanan di 26 negara untuk sampai ke Malaysia. Pengembaraan yang di panggil “By Road…

Berkunjung ke tempat baru dan menikmati pelbagai resipi ketika bercuti sememangnya menyenangkan. Pergilah ke mana pun dan rasailah keenakan apa juga hidangan yang memberikan keseronokan buat anda saat bercuti. Namun, dalam melakukan semua hal, ia menuntut tenaga yang lebih bagi…