Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar. Sama…

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…
4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia

4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia. Bersambung untuk episode 5 percutian 4 hari 3 malam aku di Lombok Indonesia. Percutian yang boleh dikatakan pra percutian sebelum aku jelajah Eropah nanti. [Episode 1] [Episode 2] [Episode 3] [Episode 4] Untuk episode…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei. Untuk…
Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…
Tips Melancong ke Indonesia

Melancong di Indonesia ni memang senang orang kata, tapi kalau tak kena gaya boleh kena tipu. maklumlah Indonesia ni merupakan antara negara yang paling padat penduduk. Disebabkan itu rakyat indonesia ni perlu buat macam-macam cara untuk teruskan hidup termasuk menipu…
Pakej Muraj Percutian di Bali

Pakej Muraj Percutian di Bali |Bercuti dan Bulan Madu di Bali. Pulau Bali, sebuah pulau di Indonesia yang masyhur sebagai pulau seribu kuil memiliki pantai-pantai yang indah dan bersih serta pemandangan alam yang cantik. Pulau Bali amat sesuai sebagai tempat pelancongan atau percutian kerana pulau ini amat sangat diminati…