Bercuti ke Siem Reap

Bercuti ke Siem Reap | Inshallah jumaat ni maybe jika diizinkan aku akan fly ke siem reap kemboja. Sebenarnya siem reap ni bukan lah sebuah destinasi yang aku teringin sangat nak pergi tapi tak mengapalah alang2 dah dpt peluang ke…
Faizal Fredley on Kosmo | Alatan Sesuai dibawa Bercuti

Cerita lama, baru teringat nak buat entry. hahhaha…dah berlumut dah!!! Jom baca sikit apa yang kosmo tulis pasal aku. KEHIDUPAN penulis blog, Mohamad Faizal Kamarulzaman berubah dalam sekelip mata sebaik dia memiliki tablet, Samsung Galaxy Tab 4 pada bulan Ogos…
Andainya 2015 Tahun Untuk Bercuti…

Andainya 2015 Tahun Untuk Bercuti…Dalam sedar tak sedar kita telah pun melangkah ke Tahun 2015 terasa amat pantas masa berlalu. Mungkin tahun 2015 menjadi tahun paling banyak aku travel setakat ni. Dengan perangcangan yang telah mula di buat seawal tahun…
Bercuti di Musim Sejuk di Korea

Bercuti di Musim Sejuk di Korea | Alhamdulillah minggu depan sempena tahun baru aku dapat cuti selama 4 hari. Rasa seronok gila. Sepanjang aku bekerja di company ni, inilah kali pertama aku dapat cuti lama. Jadi bila cuti lama ni…
Tips Simpan Duit Untuk Bercuti

Tips Simpan Duit Untuk Bercuti |  Assalamualaikum! Dah agak lama rasanya tak menulis tips bercuti atau travel ni. Demi mengekalkan niche blog ini di dalam blog travel aku gagahkan jugak untuk menulis beberapa tips yang simple mengenai percutian. Walaupun blog…
Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut

Tip Melancong Elakkan Gangguan Sakit Perut | Kali ini aku nak kongsikan beberapa tip yang cukup simple apabila melancong atau bercuti. Tip ni boleh di katakan agak basic namun jika masalah ini berklaku memang mengspoilkan mood percutian kita u all. Ok…
Tip Bercuti Balik Kampung

Tip Bercuti Balik Kampung | Hujung minggu ini, pastinya warga kota akan berpusu-pusu pulang ke kampung masing-masing untuk menyambut Aidilfitri. Aku pun bakal balik kampung mungkin sabtu pagi. Sudah semestinya jalan akan sesak teruk untuk balik Kota Bharu kelantan nanti.…
Ke Taiwan Ke Kita

Ke Taiwan Ke Kita? Tuhh dia aku sendiri pun tak pasti dapat ke aku ke taipei taiwan 21 julai ni. Semuanya gara-gara aku dapat jadi Mr. Engineer terlalu awal. Tanpa dirancang dan di duga kerja mula menanti aku pada 8…
Senarai Tempat Menarik di Kuala Lumpur

Senarai Tempat Menarik di Kuala Lumpur | Kuala Lumpur sememangnya menjadi satu lambang betapa megahnya Malaysia. Sebuah Kota yang tidak pernah tidur dan begitu sibuk di Malaysia. Bagi yang berminat untuk bercuti di ibu kota Kuala Lumpur mungkin boleh melihat…
Perkara Yang Perlu Dibawa Ketika Bercuti

Perkara Yang Perlu Dibawa Ketika Bercuti. Korang pasti teruja kan bila nak bercuti, namun dalam keterujaan tu kadang-kadang ada saja perkara yang sering terlupa dan tertinggal. Percutian yang menyenangkan dan berjalan lancar pasti saja meninggalkan kesan kenangan yang indah. Namun…
Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia. Alahmdulillah sampai sudah ke Medan Indonesia hari ini. Melancomg ke Medan Indonesia merupakan destinasi pertama di bulan desember dan InshaAllah kalau tak sibuk dengan final year project aku akan teruskan penutup…