Bajet dan Itinerary 7 Hari di New Zealand. Untuk entry ni aku cover untuk Bajet dan Itinerary sepanjang aku di New Zealand (Christchurch dan Queenstown). Untuk percutian kali ni bukan percutian bajet dan bukan juga percutian mewah. Percutian ni aku…
10 Tips Untuk Mulakan Backpacker

10 Tips Untuk Mulakan Backpacker.  Malam buta ni aku nak shared sikit tentang tips untuk backpacker terutama bagi yang baru nak mulakan backpack dan untuk solo backpacker. Memandangkan sejak akhir2 banyak pula aku dapat email dari pembaca blog yang nak…
Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth

Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth. Pertama kali dalam hidup aku bila aku buat keputusan drastik nak fly ke Perth Australia untuk percutian hujung minggu. So segala bagai persiapan aku buat last minit. Book Hotel, Book kereta sewa, book…

Persediaan Bercuti di Perth, Australia. Percutian yang tidak di rancang sebab tetiba jer macam terbeli tiket ke Perth. hehe. Aku pilih perth kerana antara banyak banyak destinasi di Australia, perth paling murah. Lagipun dari KL ke Perth hanya mengambil masa 4…
Percutian ke Eropah 15 Hari 6 Negara | Episode Manchester

Percutian ke Eropah 15 Hari 6 Negara | Episode Manchester | Pertama kali aku nak ucapkan syukur Alhamdulillah kepada yang memberi rezeki kerana sebahagian keinginan aku untuk melancong ke eropah akhirnya menjadi kenyataan. Terima Kasih juga kepada penaja rasmi untuk…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Mood Bercuti di Maldives Alone

Mood Bercuti di Maldives Alone | Alhamdulillah selamat mendarat di Air Port Male Maldives jam 10 malam waktu maldives. Disebabkan aku transit di Colombo menyebabkan makan masa yang agak lama untuk sampai ke sini. Sampai kat air port pekerja hotel yang…
Salah Faham di Backpackers Buddies Malaysia (BBM)

Salah Faham di Backpackers Buddies Malaysia (BBM) | Alkisahnya aku pun tak tahu dari mana mulanya kes salah faham ni. Sejam selepas aku post status mintak pendapat tentang itinary aku untuk travel 2015 semuanya ok. Semua beri pendapat yang membina.…