Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…
Tempat Menarik di Vietnam

Tempat Menarik di Vietnam | Secara jujurnya aku belum pernah jejakkan kaki lagi di Bumi Vietnam ni. Bukan tak nak pergi tapi Vietnam masih belum berada dalam list untuk 2015. Inshaallah maybe akan masuk list travel pada tahun 2016. Ini…
Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam

Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam | Alhamdulliah minggu lepas sempat aku habiskan weekend aku di Siem Reap Cambodia. Percutiaan ala-ala educated travel ni banyak memberi aku pandangan baru buat bumi cambodia. Secara jujurnya sebelum aku…
4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia

4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia. Bersambung untuk episode 5 percutian 4 hari 3 malam aku di Lombok Indonesia. Percutian yang boleh dikatakan pra percutian sebelum aku jelajah Eropah nanti. [Episode 1] [Episode 2] [Episode 3] [Episode 4] Untuk episode…
Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night

Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night. Buat kali kedua aku menjejakkan kaki di negara yang lebih di kenali sebagai The Heart of Asia. Perasaan ofcoz tak kan sama dengan first time sampai kat sini. Rasa lebih tenang…
Target Advertorial Pasaran Antarabangsa

Target Advertorial Pasaran Antarabangsa | Alhamdulillah rezeki yang aku dapat dariNya melalui blog tak putus-putus. Disaat ramai blogger duk bertelingkah sesama sendiri bagi aku ianya tidak langsung memberi effect kepada periuk nasi aku. Biarpun ada blogger yang mengatakan aku tidak berwibawa…
Tempat Pelancongan Menarik di Malaysia 2014

Tempat Pelancongan Menarik di Malaysia 2014 | Malaysia ni sememangnya banyak destinasi pelancongan yang menarik untuk dilawati terutama bersama keluarga di musim cuti sekolah. Sesuai dengan tag line yang diberi iaitu “Malaysia Truly Asia”. Sempena tahun melawat malaysia 2014 atau lebih dikenali…
Tips Melancong ke Indonesia

Melancong di Indonesia ni memang senang orang kata, tapi kalau tak kena gaya boleh kena tipu. maklumlah Indonesia ni merupakan antara negara yang paling padat penduduk. Disebabkan itu rakyat indonesia ni perlu buat macam-macam cara untuk teruskan hidup termasuk menipu…
Waktu Sesuai Untuk Melancong di Jepun dan Korea

Waktu Sesuai Untuk Melancong di Jepun dan Korea. Seperti di ketahui ramai Negara Jepun dan Korea mempunya 4 musim ya adik-adik iaitu Musim Sejuk (Winter), Panas (Summer), Bunga (Spring) dan Luruh (Autumn). Entry ini aku up kan disebabkan perasaan yang…
Impian Bulan Madu dan Honeymoon di Bali

Impian Bulan Madu dan Honeymoon di Bali | Pakej Honeymoon iluvtour.com ke Bali Indonesia memang satu destinasi pilihan yang sangat popular untuk pasangan yang inginkan percutian Honeymoon Package atau pakej bulan madu yang terbaik. Bagi pasangan yang inginkan satu perjalan…

The Apprentice Asia Episode 3 – Partnership The Apprentice Asia Dah masuk episode ketiga sudah….seperti biasa bila 2 3 hari ditayangkan di tv barulaha ku baru boleh tengok maklumlah minggu ni minggu paling busy bagi aku iaitu minggu Final Exam.…