6 Tip Sewa Kereta di Australia

6 TIP SEWA KERETA DI AUSTRALIA. So far aku dah pergi Sydney dan Perth di Australia. Tahun depan InshaAllah tgh plan nak ke Melbourne dan Tasmania tapi tu lah tengah tunggu Air Asia buat promo baru boleh nak ke sana.…

Air Asia Kuala Lumpur Fashion Week 2016. Last week aku sempat hadir fashion show kat Pavillion KL. Dapat invitation dari Air Asia Blogger Community. Dalam hati 50-50 nak hadir ke tak sebab event macam ni aku kurang confident sikit nak…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Malaysia Airlines Ends 3 Asian Routes in S15

Malaysia Airlines is cancelling 3 Asian routes as part of its network restructuring. The oneWorld member plans to cancel the following routes: eff 30APR15 Kuala Lumpur – Kunming Currently served 4 times a week eff 06MAY15 Kuala Lumpur – Krabi…
Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…
Kali Pertama Naik Fire Fly

Kali Pertama Naik Fire Fly. 2 hari lepas habis lah cuti aku untuk raya haji. Ikutan kerja memang tak cuti sebenarnya tapi hati ni sunyi pulak nak balik kampung raya haji ni. Ikutkan sejarah aku belum pernah beraya di perantauan…
My Air Asia Free Seats

My AirAsia Free Seats | Jika saya mempunyai 10 tempat duduk percuma AirAsia, saya akan ke Bandung Indonesia Dan saya akan bawa bersama beberapa orang yang pernah berbakti kepada saya sepanjang perjalanan hidup saya di muka bumi ini. Orang yang pertama saya…
Persediaan Melancong Ke Taiwan 2014

Persediaan Melancong Ke Taiwan 2014 | Alhamdulillah jika diizinkan aku akan terbang ke Taipei Taiwan pada 21 julai 2014 nanti bersama air asia. Segala perbelanjaan di taja khas oleh Travelmob . Sebagai Travel blogger inilah kerja aku sebelum bergelar Jurutera…
Promosi Harga Tiket Air Asia dan Malaysia Airlines

Just update ringkas selepas main bola sementara tunggu hilang peluh. Sejak minggu lepas lagi Air Asia dan juga Malaysia Airlines bersaing dalam mempromosi tiket flight murah ke setiap penerbangan yang di sediakan. Air Asia memperkenalkan promosi yang cukup murah. last…
Malindo Air vs Air Asia yang Mana Lagi Bagus

  Pernah fly dari Subang ke Kota Bharu? Kalau pernah apa pilihan yang anda selalu buat? Soalan ni tak perlu tanya buat sesetengah orang macam aku sebab aku ni akan pilih yang tambang murah. Kalau waktu tu Malindo Air lagi…
Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

Assalamualaikum… Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam. Bulan Madu…

Promosi Tiket Airasia Sempena Ramadhan Dan Syawal 2013 kali ini agak besar besaran dengan harga serendah RM29 bagi semua lokasi Domestik. Orang ramai yang ingin membuat tempahan boleh mula tempah secara online bermula pada 8 Julai 2013 sehingga 14 Julai…
Air Asia Sediakan Raya Meal Sempena Ramadan & Syawal

“Raya Meal” Menu Istimewa sempena Ramadhan nanti dari Air Asia Air Asia syarikat penerbangan tambang murah memperkenalkan Raya Meal khas Sempena Ramadan & Syawal yang bakal menjelang beberapa hari lagi. set Raya Meal akan bermula pada 7 julai ini bersamaan…

The Apprentice Asia, diam tak diam dah pun episode 7 yow, tinggal 6 lagi candidates iaitu Jonathan, Andrea, Dian untuk team Marverick dan Celina, Sam dan Alex untuk team Apex. minggu lepas kita saksikan Nash telah pun di pecat atas…