All Stories

Lepak di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara

Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara. Baru baru ni aku singgah di Solaris Mont Kiara. Sebab utama aku kesini untuk meeting denagn salah sorang client. So dah alang-alang aku dekat sini aku cubalah makan di Pretz n Beanz Solaris Mont Kiara.…
Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium

Kecewa Dengan Sony Xperia Z5 Premium. Bagi pengguna iPhone, memiliki smartphone android memang sesuatu yang pelik. Sejak aku guna iPhone 4 lebih kurang 4 tahun lepas aku dah mula tak boleh terima android dalam hidup aku. Tapi ada juga aku…
A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines! Hey semua traveler, kalau korang ingin merasai pengembaraan yang selesa dan berkualiti, aku rekomen korang pertimbangkan Malaysia Airline (MAS). Semestinya pilihan utama aku setiap kali aku travel, ianya bukan hanya sekadar suatu…
Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia

Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia. Trip kali ni merupakan kali kedua aku jejakkan kaki di bumi sabah ni. Last aku sampai dulu masa tahun 2012 mula-mula aku nak belajar dari traveller. So aku mula dengan sabah dulu.…
6 Tip Sewa Kereta di Australia

6 TIP SEWA KERETA DI AUSTRALIA. So far aku dah pergi Sydney dan Perth di Australia. Tahun depan InshaAllah tgh plan nak ke Melbourne dan Tasmania tapi tu lah tengah tunggu Air Asia buat promo baru boleh nak ke sana.…
Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif

Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif. Minggu lepas adidas memperkenalkan keluaran baru yang dinamakan adidas climacool khas untuk mereka yang aktif dan selalu berpeluh. Maklumlah bila berpeluh ni akan menyebakkan bektiria dan bau badan. So bagi nak elakkan kawan kawan…
Amazing Things To Do In Kuching Sarawak Malaysia

Amazing Things To Do In Kuching Sarawak Malaysia. Being the largest state in Malaysia, Sarawak is one of the two states situated on the island of Borneo, the third-largest island in the world and the largest island in Asia. Antipodal…
Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar. Sama…

Top Blogger Malaysia & Top Travel Blogger Malaysia. List top blog dan blogger yang aku senaraikan ni boleh menjadi sumber rujukan buat blogger blogger baru macam aku ni. Dan kebanyakkan blog blog yang tersenarai pernah menang award di malaysia dan…
7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali

7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali. Kali kedua aku jejakkan kaki di Bali. Last tahun 2012 masa aku mula-mula start nak travel jauh-jauh. Cuma beza nya dahulu aku ke Bali ambil pakej dari travel agent. Almaklumlah tak biasa…
10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my. APA ITU SKYSCANNER? Skyscanner merupakan sebuah…