All Stories

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar. Sama…
Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan…
Swiss Garden Beach Resort Kuantan, Best Ker?

Swiss Garden Beach Resort Kuantan, Best Ker?. Ok Sebelum aku cerita best ke tidak hotel ni aku nak bagi tau jujur ni review tidak berbayar dan ikhlas dari aku. Dan tidak bermakna kalau berbayar review aku yang buruk jadi cantik…
Smiling Hotel and Spa Siem Reap Cambodia Review

Smiling Hotel and Spa Siem Reap Cambodia Review. Dah 3 hari berlalu dah berakhirnya percutian weekend aku ke Siem Reap Cambodia. Percutian yang dah lama plan tapi 24 jam sebelum fly baru aku mintak cuti. Heheh Kompiden lebih dapat cuti.…
Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB

Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB. Sebelum ni aku ada cerita yang aku telah secara tak sengajanya maybe terinvited untuk ke Ynilan sponsor by Yilan County Government dan juga Creative Industry Centre of Chinese Culture University in Taiwan. Aku sangat-sangat berbesar…
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei. Untuk…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…