All Stories

5 Cara Ambil Gambar Cantik Ketika Travel Solo

5 Cara Ambil Gambar Cantik Ketika Travel Solo. Sejak akhir akhir ni banyak pulak soalan tentang cara ambil gambar cantik masa travel, lagi lagi bila aku travel sensorang. Bukan nak kata gambar aku cantik tapi mungkin lah kan gambar2 aku…
Tip, Tempat Menarik dan Itinerary 4 Hari di London UK

  Tip, Tempat Menarik dan Itinerary 4 Hari di London UK. Espisod 1 kali ni adalah London. London merupakan destinasi pertama aku untuk 36 hari jelajah Eropah untuk musim sejuk. banyak sebab aku memilih musim sejuk untuk kembara eropah 2016…

Trip ke Kepulauan Mersing Johor Bersama Oh Jalan. Last week aku dapat invitation dari Oh Jalan untuk trip ke Kepulauan Mersing yang terletak di Johor. Memandangkan aku belum pernah lagi jejakkan kaki di pulau pulau kat Johor jadi trip kali…
Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth

Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth. Pertama kali dalam hidup aku bila aku buat keputusan drastik nak fly ke Perth Australia untuk percutian hujung minggu. So segala bagai persiapan aku buat last minit. Book Hotel, Book kereta sewa, book…
Senarai Tempat Menarik di Kuala Lumpur

Senarai Tempat Menarik di Kuala Lumpur | Kuala Lumpur sememangnya menjadi satu lambang betapa megahnya Malaysia. Sebuah Kota yang tidak pernah tidur dan begitu sibuk di Malaysia. Bagi yang berminat untuk bercuti di ibu kota Kuala Lumpur mungkin boleh melihat…
Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

Assalamualaikum… Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam. Bulan Madu…