All Stories

Tip Percutian Di Musim Sejuk

Melancong di musim sejuk memang menyeronokkan, tak kira lah di musim tengkujuh ataupun musim salji, kalau musim salji lagi best boleh main salji kan, tapi dalam berseronok di musim sejuk ni kita perlulah menitikberatkan beberapa perkara bagi menjadikan percutian kita…
Tip Travel ke Korea Edisi PR Gunakan Blogger

some tips yang dapat aku kongsi kan apabila ingin travel ke korea. dan InshaAllah januari nanti aku akan ke Korea. Hope semuanya berjalan denagn lancar. Doa doakan yer… Dah agak lama aku tak menulis mengenai dunia blog ni, apa yang…
Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1

Percutian Ke Bangkok Thailand Part 1 | Percutian ke Bangkok selama 4 hari 3 malam memang suatu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Bangkok Kota Raya Thailand memang mempunyai tarikan dan keistimewaan tersendiri. sama seperti Kuala Lumpur, bangkok memang merupakan sebuah…
Kopitiam Kita | Kedai Breakfast Popular Di Kelantan

Kopitiam Kita | Kedai Breakfast Popular Di Kelantan. Cuti Hari Raya Haji minggu lepas aku berpeluang untuk pulang ke kampung halaman di Kota Bharu Kelantan. Cuti kali ini aku guna sepenuhnya untuk bersantai dan menikmati cuti aku bersama orang-orang yang…
Tip Memilih Hotel dan Resort Untuk Percutian

Assalamualaikum…. Tip Memilih Hotel dan Resort Untuk Percutian. Kali ni aku nak kongsikan beberapa tip untuk memilih hotel dan resort untuk percutian yang selesa terutamanya bagi percutian bajet. Hotel atau resort yang selesa semestinya akan menambahkan lagi suasana percutian yang…
Waktu Sesuai Untuk Melancong di Jepun dan Korea

Waktu Sesuai Untuk Melancong di Jepun dan Korea. Seperti di ketahui ramai Negara Jepun dan Korea mempunya 4 musim ya adik-adik iaitu Musim Sejuk (Winter), Panas (Summer), Bunga (Spring) dan Luruh (Autumn). Entry ini aku up kan disebabkan perasaan yang…
Senarai Tempat Menarik di Melaka

Senarai Tempat Menarik di Melaka | Melaka salah satu negeri paling bersih pernah aku lawati dan banyak tempat pelancongan yang cukup menarik untuk di lawati. Semalam aku berkesempatan untuk singgah ke tempat menarik di sekitar Bandar Melaka. Hajat di hati dah…
Aplikasi Utama Melancong Untuk BlackBerry Z30

Aplikasi Utama Melancong Untuk BlackBerry Z30 | Melancong boleh dikatakan salah satu aktiviti yang amat menyeronokkan. Akan tetapi, ia juga boleh menjadi satu mimpi ngeri yang penuh dengan jadual perjalanan rumit, keresahan membeli tiket dan arah tuju perjalanan. Oleh kerana…

Malindo kini menyediakan menu baru atas penerbangan domestik mahupun luar negara. Menu makanan berat atau makanan tradisi rakyat Malaysia seperti rendang, ayam masak kurma boleh didapati disemua penerbangan B737 mulai 7 ogos 2013. Sebelum ni, Malindo Air yang baru beroperasi…

5 Tip Travel dan melancong. Tip ini sangat berguna untuk semua yang ingin melancong tanpa sebarang masalah di kemudian hari. Dan tip ini juga amat popular untuk para pelancong ketika bercuti. Malah aku yang suka melancong pun sentiasa amalkan 5…

MERAKAM kenangan indah saat bercuti di bulan puasa cukup tinggi nilainya untuk koleksi peribadi. Berpuasa sering dijadikan alasan untuk tidak melakukan sebarang aktiviti luar termasuk pergi bercuti. Namun, mengisi waktu di bulan mulia ini dengan melancong boleh menjadi salah satu…