All Stories

Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…

Cara Pack Barang untuk Travel dengan Cepat. Bila nak travel atau melancong part yang paling aku malas adalah masa nak pack barang-barang masuk dalam beg. Mula-mula travel dulu part pack barang ni paling aku suka. Tapi bila dah lama-lama ni…

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…

Trip ke Kepulauan Mersing Johor Bersama Oh Jalan. Last week aku dapat invitation dari Oh Jalan untuk trip ke Kepulauan Mersing yang terletak di Johor. Memandangkan aku belum pernah lagi jejakkan kaki di pulau pulau kat Johor jadi trip kali…

Cara Memohon VISA Travel Dan Belajar. Bagi mana-mana kaki travel info seperti cara memohon VISA tersangatlah penting. bagi aku yang baru nak menapak ke luar negara ni memang memerlukan info-info penting tentang cara memohon VISA yang betul. Supaya tidak ada…
Trip ke Sydney Australia 6D5N (Pictures)

Trip ke Sydney Australia 6D5N (Pictures). ALhamdulillah segala dah selamat. AKu pun dah selamat masuk kerja semula. Percutian selamat 12 hari di Sydney, Australia dan New Zealand berjalan lancar. Semua entry Tip, Itinerary dan Bajet aku dah Siapkan dan. Tunggu nak…
Driving in New Zealand | Christchurch & Queenstown

  Driving in New Zealand | Christchurch & Queenstown. Bagi sesiapa yang datang melancong ke New Zealand di sini beberapa tips yang aku nak kongsikan.   Driving dekat New Zealand ni tak banyak beza pun dengan driving kat Australia dan dari…
10 Tips Untuk Mulakan Backpacker

10 Tips Untuk Mulakan Backpacker.  Malam buta ni aku nak shared sikit tentang tips untuk backpacker terutama bagi yang baru nak mulakan backpack dan untuk solo backpacker. Memandangkan sejak akhir2 banyak pula aku dapat email dari pembaca blog yang nak…
Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth

Tempat Menarik di Perth Australia | 4D3N in Perth. Pertama kali dalam hidup aku bila aku buat keputusan drastik nak fly ke Perth Australia untuk percutian hujung minggu. So segala bagai persiapan aku buat last minit. Book Hotel, Book kereta sewa, book…
Tip Percutian “Last Minutes”

Tip Percutian “Last Minutes” | Tajuk ni aku rasa memang agak sesuai buat seseorang yang macam aku. Seseorang yang suka buat kerja last minutes. Bukan dalam travel sahaja dalam setiap perkara ye terutama bab exam. Teringat masa di unimap dahulu.…