All Stories

Kembara Eropah 38 Hari | 3 Days in Glasgow Scotland

Kembara Eropah 38 Hari | 3 Days in Glasgow Scotland.  Entry ni sambungan untuk Episod London 2016. Setelah 4 hari aku habiskan  masa di London aku start fly ke Scotland. Destinasinya adalah Glasgow. Kata orang Glasgow ni boring kenapa pergi…
Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia

Summary 6D5N Trip to Kota Kinabalu Sabah Malaysia. Trip kali ni merupakan kali kedua aku jejakkan kaki di bumi sabah ni. Last aku sampai dulu masa tahun 2012 mula-mula aku nak belajar dari traveller. So aku mula dengan sabah dulu.…
Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan

Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan. Pulau Nami atau Nami Island memang salah satu tempat wajib jika ke Seoul, Korea. Tempat yang sangat popular terutama dalam kalangan orang malaysia. Di katakan pulau ni popular disebabkan drama winter sonata. Semasa aku…
Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N

Tempat Menarik di Seoul, Korea Selatan | 7D6N. Minggu lepas aku berjaya survive sorang diri kat Seoul Korea. Walaupun agak sunyi tapi seronok jugak bila boleh melawat tempat orang ni. Untuk Itinerary dan Bajet boleh refer previous post aku. Tang…

Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…

Cara Pack Barang untuk Travel dengan Cepat. Bila nak travel atau melancong part yang paling aku malas adalah masa nak pack barang-barang masuk dalam beg. Mula-mula travel dulu part pack barang ni paling aku suka. Tapi bila dah lama-lama ni…

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…

Trip ke Kepulauan Mersing Johor Bersama Oh Jalan. Last week aku dapat invitation dari Oh Jalan untuk trip ke Kepulauan Mersing yang terletak di Johor. Memandangkan aku belum pernah lagi jejakkan kaki di pulau pulau kat Johor jadi trip kali…

Cara Memohon VISA Travel Dan Belajar. Bagi mana-mana kaki travel info seperti cara memohon VISA tersangatlah penting. bagi aku yang baru nak menapak ke luar negara ni memang memerlukan info-info penting tentang cara memohon VISA yang betul. Supaya tidak ada…
Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N

Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N. Alamdulillah, boleh kira dah settel lah kot holiday aku kat sydney walaupun aku terpaksa jejakkan kaki sekali lagi ke sydney airport sebelum balik KL Khamis ni. Untuk pengetahuan trip ke Sydney…