All Stories

Gangwon Province Korea Selatan Destinasi Pilihan 2018

(Galgol Hangwa Village)   Gangwon Province Korea Selatan Destinasi Pilihan 2018.  Bulan Mac adalah bulan Korea Selatan. Sepanjang bulan ni aku akan update tentang Korea Selatan jer. Sama ada korang muak ke apa ke ada aku kisah?   Ok untuk…
Persiapan PyeongChang untuk Winter Olympic 2018

Persiapan PyeongChang untuk Winter Olympic 2018. Baru-baru ni aku dan beberapa lagi rakan media dari Malaysia dengan tajaan dari Korea Tourism Organization (KTO) telah ke PyeongChang untuk site visit dan test event sempena Winter Olympic PyeongChang 2018. Kami di sana…
Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan

  Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan. Weekend yang lepas aku sempat habiskan masa selama 2 hari di Port Dickson. Sebuah tempat yang agak popular dalam kalangan pelancong tempatan mahupun luar negara untuk menghabiskan masa hujung minngu bersama…
7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali

7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali. Kali kedua aku jejakkan kaki di Bali. Last tahun 2012 masa aku mula-mula start nak travel jauh-jauh. Cuma beza nya dahulu aku ke Bali ambil pakej dari travel agent. Almaklumlah tak biasa…