All Stories

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia

Tijili Hotel Seminyak Bali | Hotel in Bali Indonesia. Setiap kali pergi becuti, tak kisah lah dalam negara mahupun luar negara, Hotel atau tempat penginapan akan menjadi salah satu perkara wajib di titik beratkan bagi memastikan percutian anda berjalan lancar. Sama…
Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan…
Swiss Garden Beach Resort Kuantan, Best Ker?

Swiss Garden Beach Resort Kuantan, Best Ker?. Ok Sebelum aku cerita best ke tidak hotel ni aku nak bagi tau jujur ni review tidak berbayar dan ikhlas dari aku. Dan tidak bermakna kalau berbayar review aku yang buruk jadi cantik…
Smiling Hotel and Spa Siem Reap Cambodia Review

Smiling Hotel and Spa Siem Reap Cambodia Review. Dah 3 hari berlalu dah berakhirnya percutian weekend aku ke Siem Reap Cambodia. Percutian yang dah lama plan tapi 24 jam sebelum fly baru aku mintak cuti. Heheh Kompiden lebih dapat cuti.…
Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB

Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB. Sebelum ni aku ada cerita yang aku telah secara tak sengajanya maybe terinvited untuk ke Ynilan sponsor by Yilan County Government dan juga Creative Industry Centre of Chinese Culture University in Taiwan. Aku sangat-sangat berbesar…
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei. Untuk…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort

Percutian Keluarga di LEGOLAND Malaysia Resort | Legoland Malaysia yang terletak di Selatan Malaysia iaitu Johor terdiri dari 2 Theme Park. Theme Park dan juga Water Park. . Alhamdulillah setelah berbulan-bulan aku merancang untuk bawa family blogger aku ke legoland akhirnya…
Hotel di Port Dickson (PD) | Lexis Hotel

Hotel di Port Dickson (PD) | Lexis Hotel – Repost. Tahun lepas di penghujung tahun aku berpeluang ke Matta Fair di PWTC. Saje jalan-jalan. Kat sana memang terlalu banyak promosi percutian yang murah-murah. Bagi kaki travel macam aku ni memang…
Hotel di Kuala Lumpur | Pacific Regency Hotel Suites Review

Hotel di Kuala Lumpur | Pacific Regency Hotel Suites Review.  Mencari Hotel 5 bintang di sekitar bandar Kuala Lumpur yang selesa dan harga berpatutan? Aku sarankan Pacific Regency Hotel Suites. Diatas beberapa faktor yang boleh dikatakan memang puas hati Pacific Regency Hotel…
Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review

Hotel di Kuantan | Hyatt Regancy Hotel Review. Hujung-hujung minggu ni biasalah kalau aku cuti dari kerja tetap aku, aku akan cuba penuhi mana-mana invitation review pasal blog ni. Tak kisahlah hotel ke makan ke apa ker. Janji aku free…
Hotel di Kuala Lumpur | Express Pacific Hotel Review

Hotel di Kuala Lumpur | Express Pacific Hotel Review  | Alhamdulillah baru berkesempatan untuk aku tulis sedikit review tentang Express Pacific Hotel di Kuala Lumpur. Aku dari Penang saja nak singgah di KL untuk hadir sesi interview aku di KL. Sebelum aku…