All Stories

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my. APA ITU SKYSCANNER? Skyscanner merupakan sebuah…
Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku

Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku. Zaman sekarang ni lelaki jaga kulit kadang-kadang mengalahkan perempuan tau. Macam-macam produk set penjagaan lelaki di pasaran sekarang. macam-macam ada boleh pilih cuma sesuai ke tidak je dengan jenis kulit kita. kalau silap produk kulit…
Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan…

Wajib Baca Bila Travel | GoBear Contest. Sebagai travel blogger NO 1 (sangat) Malaysia aku kebiasaanya menjadi rujukan oleh kawan-kawan dan juga pembaca pembaca blog ini tentang travel. Pelbagai soalan yang pernah aku terima. Ada yang masuk akal dan ada juga…

Trip ke Kepulauan Mersing Johor Bersama Oh Jalan. Last week aku dapat invitation dari Oh Jalan untuk trip ke Kepulauan Mersing yang terletak di Johor. Memandangkan aku belum pernah lagi jejakkan kaki di pulau pulau kat Johor jadi trip kali…

TAG La Smart Anti Lost Sesuai Untuk Pelupa. TAG La merupakan salah satu produk based on #bluetoothtracker yang amat sesuai untuk orang yang mudah lupa. Lagi satu TAG La ni juga juga susuai di gunakan untuk barang-barang yang mudah hilang…

Rymba Haven | Buffet Ramadhan di Nilai.  Ramadhan ke 4 lokasi berbuka puasa pilihan aku adalah Rymba Haven, Nilai, Negeri Sembilan. Sengaja aku pilih di luar KL sebab nak merasa suasana berbuka ala kampung dan juga masakan gaya kampung. Hhehe…

Review Hanbing Korean Dessert Cafe. Sebelum puasa hari aku sempat singgah kat cafe korean. Bagi yang suka makanan korean tu aku memang recommend korang untuk datang ke Hanbing Korean Dessert Cafe nih. Kafe ni terletak ni Bangsar. Parking macam biasa…

Order Seafood Online di Crab Factory. Bagi penggemar makanan laut atau seafood entry ini khas buat korang. Kini semuanya boleh order secara online. Mudah, Senang, Cepat dan Sedap!!! Ini cerita sebelum puasa dulu. Niat di hati aku ni lama dah…