All Stories

Camera Drone My Next Target 2017

Camera Drone My Next Target 2017. Tadi masa tengah online aku ternampak satu entri dari blog kakikujalanjalan.com pasal camera drone ni. Wahh smart siall video dia. So memandangkan aku masih lagi tak der target untuk tahun 2017 ni apa kata…
Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif

Adidas Climacool Baru untuk Yang Aktif. Minggu lepas adidas memperkenalkan keluaran baru yang dinamakan adidas climacool khas untuk mereka yang aktif dan selalu berpeluh. Maklumlah bila berpeluh ni akan menyebakkan bektiria dan bau badan. So bagi nak elakkan kawan kawan…
10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my. APA ITU SKYSCANNER? Skyscanner merupakan sebuah…
Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku

Produk Deeja Cosmetic Pilihan Aku. Zaman sekarang ni lelaki jaga kulit kadang-kadang mengalahkan perempuan tau. Macam-macam produk set penjagaan lelaki di pasaran sekarang. macam-macam ada boleh pilih cuma sesuai ke tidak je dengan jenis kulit kita. kalau silap produk kulit…

Train To Busan Filem Zombi Wajib Tonton. Salah satu cerita Zombi yang menjadi. Mula mula aku tgk tajuk aku dah terbayang cerita ni tentang penumpang train dari Seoul ke Busan, pastu dalam train tu ada yg kena jangkitan. Well sangat…

Perlu ke Personal Trainer (PT) di Gym? Dulu masa aku mula-mula workout dalam hati aku membazir je bayar mahal mahal utk PT ni padahal benda ni boleh buat sendiri je study dalam youtube pun boleh. Disebabkan aku ni seorang yang…

KL SKY TOUR Pengalaman Terbang dengan Helicopter. Impian sejak dari kecil lagi untuk terbang dengan heli. Kini impian itu boleh dikecapi oleh semua orang tak kira golongan. Kalau dulu hanya golongan dato datin tan sri je yang boleh naik heli…

Air Asia Kuala Lumpur Fashion Week 2016. Last week aku sempat hadir fashion show kat Pavillion KL. Dapat invitation dari Air Asia Blogger Community. Dalam hati 50-50 nak hadir ke tak sebab event macam ni aku kurang confident sikit nak…

Peluang Travel dan Berkolaborasi dengan 2 Jenama Besar. Alhamdulillah bulan september ni merupakan bulan kerja rasanya. Banyak job yang aku dapat. Dan banyak juga event yang aku kena attend. Mana yg sempat tu InshaAllah aku akan join. Paling excited untuk…
Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review

Bayou Lagoon Park Resort, Melaka | Review. Baru baru ni aku sempat ke Melaka. Weekend gateway katanya. Sengaja nak larikan diri dari kesibukan kota namun bandar Melaka lagi sibuk dari KL bila hujung minggu. hehhe. Tu belum amik kira dengan…

Wajib Baca Bila Travel | GoBear Contest. Sebagai travel blogger NO 1 (sangat) Malaysia aku kebiasaanya menjadi rujukan oleh kawan-kawan dan juga pembaca pembaca blog ini tentang travel. Pelbagai soalan yang pernah aku terima. Ada yang masuk akal dan ada juga…

Trip ke Kepulauan Mersing Johor Bersama Oh Jalan. Last week aku dapat invitation dari Oh Jalan untuk trip ke Kepulauan Mersing yang terletak di Johor. Memandangkan aku belum pernah lagi jejakkan kaki di pulau pulau kat Johor jadi trip kali…