Insomnia Pergilah Kau Dari Hidup Aku

2012-Athena-Images-Blog_Insomnia-1

Insomnia ni merupakan salah satu penyakit tidak boleh tidur, ianya berlaku kepada semua orang terutama bila berada dalam keadaan stress atau dalam tekanan yang melampau. Insomnia ni selalu juga terjadi kepada aku terutama disebabkan aku ini student yang suka berjaga hingga lewat malam. Mungkin untuk layan movie atau study disaat akhir. Sejak aku berad adi […]

Kembali Bermula Dari Bawah

DSC_0198

Alhamdulillah walau setinggi mana pun kita berada jangan sesekali lupa apa yang berada di bawah. Satu ketika dulu kita juga berasal dari bawah dan tidak mustahil sekali lagi kita akan berada di bawah. Tapi bila berada di bawah ni segalanya seakan baru. Semuanya perlu dimulakan dengan langkah pertama kembali untuk bangkit mencapai kejayaan lagi. langkah […]

RM300, Maybank dan Cek Tendang

e14144fa4ada7d1a43d6ac32f21e4a6b_XL

Alkisahnya bermula bila tetiba duit dalam akaun maybank aku hilang. Tengok transaksi tak ada sebarang pembelian mahupun pengeluaran dalammasa 3 hari ini. Tapi duit berkurang. RM300 beb banyak tu bagi aku. Macam-macam benda aku boleh buat dengan duit RM300 ni. Lagipula duit ni merupakan bayaran hasil kerja aku blogging. Memang aku hargai lebih sebab ini […]

Tips dan Panduan Temuduga – Interview TMR&D

1538649_10201945096292959_1562219250_n (1)

Wohaa…Alhamdulillah selesai dengan positif. Boleh senyum walaupun dah tahu keputusannya. Selesai sesi interview oleh pihak TM R&D. Bolehlah diambil sebagai untuk pengalaman di interview ¬†untuk next job maybe. Soalan-soalan memang dah dijangka dan jawapan pun boleh dijawab dengan baik. Nasib baik sempat juga aku baca tips dan panduan temuduga di Internet. Nak baca tips temuduga […]