Rancang Percutian Dengan Samsung Galaxy Tab 4

20140902182157

Rancang Percutian Dengan Samsung Galaxy Tab 4 | Dengan Tab yang ringan membolehkan aku untuk merancang percutian aku on the spot. Mana  tau kot-kot ada perubahan. Memang awesome lah tab 4 ni. Senang nak arrange segala aktiviti sewaktu travel. Biasanya untuk rancang percutian aku guna apps to do list. Kat sini aku akan pastikan barang apa yang aku akan bawak, segala jenis dokumen perjalanan harus ada bersama. Apps To Do List ni kira macam check list jugak lah. Memang sangat teruja untuk planning … [Read more...]

Samsung Tab 4 Gadget Untuk Travel

gambar 6

Kehidupan aku sebagai traveller memang memerlukan beberapa gadget yang banyak membantu aku di dalam lifestyle sebagai traveller. kali ini aku perkenalkan korang dengan Samsung Galaxy Tab 4 dimana  ianya banyak membantu aku untuk Travel Like a Boss. Bermula dari situ mula lah aku terokai ciri-ciri yang ada pada Samsung Galaxy Tab 4 untuk kegunaan  masa depan aku nanti. Ini untuk memudahkan perjalanan hidup aku sebagai Traveller dan di dalam  lifestyle juga. Dan guest what? Selepas mendapat … [Read more...]

Blogger Live di TV Al Hijrah

10703773_10202954793054747_3939755114552498092_n

Blogger Live di TV Al Hijrah | Alhamdulillah peluang yang aku tak pernah impikan dan terbayang di benak fikiran aku untuk seumur hidup untuk muncul dalam tv secara live sebagai tetamu jemputan. Sampai ke hari ni aku masih tak percaya untuk muncul di kaca tv. Walaupun hanya 15 minit tetapi pengalaman ini sangat bermakna bagi aku. Nervous tu tak payah cakap lah. Sebelum masuk ke set satu badan aku menggeletar. Di tambah pulak dengan keadaan di studio yang sejuk lagi buat aku menggigil. Dari … [Read more...]

Harga Dan Spesifikasi | Perodua Axia 2014 Memang Menggoda

1560702_774262215967439_8846925516931835247_n

Harga Dan Spesifikasi | Perodua Axia 2014 Memang Menggoda | Semalam secara rasminya perodua telah melancarkan keluaran terbaru hasil 100% anak tempatan iaitu perodua Axia. Dalam hati memang dah tergoda dah bila tengok gambar perodua Axia ni. Al-kisahnya semasa aku nak beli Perodua Myvi 3 minggu lepas aku ada juga bercadang nak ambil perodua axia ni. Tetapi bila aku utarakan pendapat aku di facebook ramai suruh aku beli Perodua Myvi jer disebabkan aku dah ada sebijik Perodua Viva. Jadi lebih … [Read more...]

Status Layang Dari Peminat Blog

11301_10202912611200227_4552909202540326879_n

Status Layang Dari Peminat Blog | Haa pernah dengar status layang? kalau surat layang ni dah biasa dengar dah kan. Tu zaman bukan IT. Orang pakai surat layan kalau ada rasa tak puas hati bagai. Di zaman IT sekarang orang tak main surat dah, orang buat status jer. Sebab tu dipanggil status layang. Bahasa betulnya aku pun tak pasti. Mengenai status layang ni aku malas nak perbesarkan cerita nanti ada pula yang cakap semua aktiviti aku nak update dalam blog. Aku rasa kalau semua aktiviti aku, aku … [Read more...]

24 Tahun Since 9 September 1990 | Happy Birthday Faizal

10599605_10202896812885279_7031765041725518857_n

24 Tahun Since 9 September 1990 | Happy Birthday Faizal - Alhamdulillah berpeluang untuk merasa lagi tarikh 9 september. Bertambah lagi setahun umur aku. Hari lahir yang ke 24. Tapi aku tak pasti kenapa masih ramai yang ingat aku sudah 30 tahun. Mungkin paras rupa yang agak matang berpunca dari pemikiran dewasa. Maklumlah sejak dari kecil lagi aku dah belajar berdikari dan fikir tentang jalan hidup yang akan aku lalui. Tapi tak kisahlah umur hanyalah angka. Tidak kira umur muda atau tua ajal … [Read more...]

Gambar Proton Iriz Harga dan Spesifikasi

slide1-640x312

#Gambar Proton Iriz Harga dan Spesifikasi Gambar proton iriz keluaran terbaru dari proton. Memang nampak saingan kepada Perodua Myvi kan. Dari segi design nampak lebih kurang tapi jika tengok spesifikasi proton iriz ni banyak juga bezanya. proton Iriz dikategori sebagai Compact Car. Sesuai untuk kereta kedua. Serius nampak lebih sporty kan. Rugi rasanya aku ambil myvi minggu lepas. Kalau tunggu lagi sebulan dua boleh angkat proton iriz terus. heheh. Tapi tak kisah lah sebab proton pun belum … [Read more...]