All Stories

Alhamdulillah rezeki untuk untuk menjadi salah seorang pengguna Samsung S4. Hadiah yang tak disangka-sangka semasa hari lahir aku yang ke 23 9 september lepas. Memang terkejut jugak bila aku di bawa ke kedai telefon untuk pilih sendiri telefon yang aku…

2 hari lepas apple telah mengumunkan pelancaran terbaru poduk dari apple iaitu iphone 5C dan iPhone 5S yang sememangnya bakal mewarnai dunia gadget masa kini. Kehadiran iPhone 5S boleh dikatakan agak relevant kerana sudah hampir setahun sejak apple keluarkan iPhone…

TAHUN 2012 bakal melabuhkan tirainya kurang dari dua minggu sahaja lagi. Bagi peminat tegar gajet, kehadiran tahun baharu tentunya sesuatu yang dinanti kerana seperti biasa, pelbagai gajet terkini bakal menemui mereka. Berikut disenaraikan gajet yang diramal bakal memasuki pasaran pada…

Assalamualaikum, samsung kini kembali dengan produk terbaru iaitu kamera samsung galaxy yang menawan dan boleh memikat pencinta gadget. Tidak hanya terhad kepada pengeluaran telefon pintar sahaja, Samsung kini turut mengorak langkah mengembangkan lagi produknya dengan menghasilkan kamera digital. Selain menerajui…
iPod Touch Generasi Baru Bukan Sekadar ipod

iPod Touch geberasi baru bukan sekadar ipod. ianya cukup istimewa sehingga menjadi antara gadget keluaran Apple Inc. yang cukup popular. JIKA dahulu, alat pemain muzik seperti Walkman, MP3 dan Discman begitu popular di kalangan anak muda untuk mendengar muzik namun…
iPhone 5 Tiba Di Malaysia 14 Disember | Gadget Impian

iPhone 5 gadget impian bakal tiba di Malaysia 14 disember 2012. menurut laman web teknologi popular di Malaysia iaitu Amanz.My Apple secara rasminya mengesahkan yang mana iPhone 5 akan menemui para pengguna di Malaysia pada hari Jumaat, 14 Disember ini.…
Gadget Pilihan Lelaki Zaman Sekarang

lelaki dah gadget zaman sekarang memang tak boleh dipisahkan…..bagaikan ianya satu trend di masa sekarang untuk memiliki gadget-gadget yang canggih…sebenarnya gadget bagi lelaki satu fesyen. ianya menampakkan lelaki itu lebih macho dan bergaya dengan ada nya gadget terkini seperti kaca…
Fenomena DSLR, Trend Yang Menguntungkan

FENOMENA kamera digital refleks lensa tunggal (DSLR) kian menjadi trend dalam kalangan remaja hari ini. Boleh dikatakan kamera jenis ini sering diusung ke mana sahaja tidak kira masa, sama ada keluar bersama rakan, melakukan aktiviti riadah mahupun ketika bercuti. Kamera…
Review Macbook Air yang Awesome

Review Macbook Air yang Awesome. Oke, so seperti yang aku janjikan dalam post yang lepas aku akan tulis sedikit sebanyak review untuk Macbook Air aku ni. Kita start dengan hardware dululah oke? Benda ni nipis gila babi, serious doh. Dekat…
Apple iPhone 5 Malaysia Bakal DiLancarkan

Bagi para pengguna iOS, semestinya salah satu peranti yang dinantikan adalah iPhone generasi baru daripada Apple. Mengikut laporan awal, ia kini dikatakan iPhone generasi baru tersebut telah pun memasuki fasa pengeluaran, dan mungkin akan diumumkan dalam masa sebulan dua lagi.…
MacBook Air Hanya Untuk Orang Kaya

MacBook Air 13′ aku… assalamualaikum…… dah lama tinggalkan blog nih…habuk pun dah tebal dekat 6 inci dah… hari ni aku agak free sikit sebab segala kerja dah hampir selesai dah cuma bisness yg baru nak di jalankan masih lagi perlu…