All Stories

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa. Bagi…
Melancong ke Jepun 2015

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati…
Tahun 2015 Tahun Travel Aku?

Tahun 2015 Tahun Travel Aku? | InshaAllah Kalau Ada Rezeki. Kalau ianya sudah tertulis rezeki aku inshaAllah kalau kena cara nya ia tetap menjadi milik aku. Tahun 2014 tahun tak berapa nak menjadi bagi aku sebab terlalu sibuk dengan pelajaran…
10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia

# 10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia Di Malaysia ni terdapat banyak Tempat Menarik untuk percutian terutama percutian keluarga. Tak perlu nak pergi jauh-jauh sehingga ke luar negara bagai. Tapi bagi yang berkemampuan tak mengapakan. Berdasarkan pengalaman aku sebagai…
Panorama Petang di Port Dickson

Panorama Petang di Port Dickson | Hari pertama aku di Port Dickson. Agak menarik dan excited sebenarnya. Tak sabar nak tengok resort atas air tu. Aku sampai di Lexis Port Dickson dalam jam 5 petang. First view mengenai Lexis Port…
Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30

Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30 | Satu dunia tu. Siapa yang kaki travel tu sudah semestinya cita-cita nya adalah untuk round satu dunia sementara masih mampu. macam aku sudah semestinya belum mampu. Mungkin satu hari siapa tahu tetiba aku jadi…
Persediaan Melancong Ke Taiwan 2014

Persediaan Melancong Ke Taiwan 2014 | Alhamdulillah jika diizinkan aku akan terbang ke Taipei Taiwan pada 21 julai 2014 nanti bersama air asia. Segala perbelanjaan di taja khas oleh Travelmob . Sebagai Travel blogger inilah kerja aku sebelum bergelar Jurutera…
Ke Taiwan Ke Kita

Ke Taiwan Ke Kita? Tuhh dia aku sendiri pun tak pasti dapat ke aku ke taipei taiwan 21 julai ni. Semuanya gara-gara aku dapat jadi Mr. Engineer terlalu awal. Tanpa dirancang dan di duga kerja mula menanti aku pada 8…
Tips Melancong ke Indonesia

Melancong di Indonesia ni memang senang orang kata, tapi kalau tak kena gaya boleh kena tipu. maklumlah Indonesia ni merupakan antara negara yang paling padat penduduk. Disebabkan itu rakyat indonesia ni perlu buat macam-macam cara untuk teruskan hidup termasuk menipu…
Melancong dan Bercuti di Jepun – ILoveOkinawa

Kabira Bay di Ishigaki Island Melancong dan Bercuti di Jepun – ILoveOkinawa | Impian untuk berkunjung ke Jepun atau lebih dikenali dengan nama Negara Matahari Terbit merupakan impian orang ramai termasuk saya, Namun, disebalik keindahan yang tersirat di Negara Matahari…
Cabaran Kembara di Kemboja

Assalamualaikum… Entri ini terhasilnya bagi menyahut cabaran dan bagi tanda sokongan untuk rakan blogger saya iaitu Azri Johan yang menganjurkan contest Kembara Kemboja dengan syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah boleh tahan lumayan tau. Kalau nak join boleh terus usha Blog…
Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

Assalamualaikum… Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam. Bulan Madu…
Tempat Menarik di Jakarta Indonesia

Assalamualaikum semua…. Tempat Menarik di Jakarta Indonesia. Backpacker 4 Day 3 Night at Jakarta Indonesia. Kali ini aku nak kongsikan sedikit pengalaman aku sebagai backpacker ke Jakarta Indonesia, Mudah mudahan boleh dijadikan sedikit panduaan dan juga berkongsi pengalaman yang tak…
Percutian Ke Indonesia – Jakarta Aku Datang

Alhamdulillah dah habis semester 1 tahun 4 aku di UniMAP. cuti semester kali ini nampaknya memang tak berapa nak banyak hanya sebulan sahaja, tapi tak mengapa aku akan gunakan cuti aku ni sebaik mungkin dengan aktiviti travel yang sangat ohsem.…
Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia. Alahmdulillah sampai sudah ke Medan Indonesia hari ini. Melancomg ke Medan Indonesia merupakan destinasi pertama di bulan desember dan InshaAllah kalau tak sibuk dengan final year project aku akan teruskan penutup…