All Stories

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Mood Bercuti di Maldives Alone

Mood Bercuti di Maldives Alone | Alhamdulillah selamat mendarat di Air Port Male Maldives jam 10 malam waktu maldives. Disebabkan aku transit di Colombo menyebabkan makan masa yang agak lama untuk sampai ke sini. Sampai kat air port pekerja hotel yang…
7 Tips Persediaan Bercuti Ke Maldives

7 Tips Persediaan Bercuti Ke Maldives | InshaAllah jika diizinkan Nya cuti raya cina 2015 aku akan habiskan cuti aku di pulau yang awesome iaitu pulau maldives. Percutiaan yang mengambil masa 4 hari 3 malam ini telah di rancang dipenghujung tahun…
Bercuti di Musim Sejuk di Korea

Bercuti di Musim Sejuk di Korea | Alhamdulillah minggu depan sempena tahun baru aku dapat cuti selama 4 hari. Rasa seronok gila. Sepanjang aku bekerja di company ni, inilah kali pertama aku dapat cuti lama. Jadi bila cuti lama ni…
Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun

Persediaan Melancong ke Eropah dan Jepun | Aku rasa selagi aku tak selesai kembara 30 hari aku tahun depan selagi tu aku akan update pasal melancong ke eropah dan jepun ni. Bukan apa jarang sekali dapat peluang sebegini rupa. Bagi…
Melancong ke Jepun 2015

Melancong ke Jepun 2015 | Alhamdulillah rezeki datang tanpa di duga. Memang tak disangka aku dapat peluang untuk melancong ke jepun 2015 nanti. Dalam hati asyik duk makan hati jer bila Air Asia bawak blogger melancong ke china. Dalam hati…
Tahun 2015 Tahun Travel Aku?

Tahun 2015 Tahun Travel Aku? | InshaAllah Kalau Ada Rezeki. Kalau ianya sudah tertulis rezeki aku inshaAllah kalau kena cara nya ia tetap menjadi milik aku. Tahun 2014 tahun tak berapa nak menjadi bagi aku sebab terlalu sibuk dengan pelajaran…
10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia

# 10 Tempat Percutian Menarik Sekeluarga di Malaysia Di Malaysia ni terdapat banyak Tempat Menarik untuk percutian terutama percutian keluarga. Tak perlu nak pergi jauh-jauh sehingga ke luar negara bagai. Tapi bagi yang berkemampuan tak mengapakan. Berdasarkan pengalaman aku sebagai…
Panorama Petang di Port Dickson

Panorama Petang di Port Dickson | Hari pertama aku di Port Dickson. Agak menarik dan excited sebenarnya. Tak sabar nak tengok resort atas air tu. Aku sampai di Lexis Port Dickson dalam jam 5 petang. First view mengenai Lexis Port…
Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30

Melancong di Taiwan Dengan BlackBerry Z30 | Satu dunia tu. Siapa yang kaki travel tu sudah semestinya cita-cita nya adalah untuk round satu dunia sementara masih mampu. macam aku sudah semestinya belum mampu. Mungkin satu hari siapa tahu tetiba aku jadi…