All Stories

Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam

Pakej Pelancongan ke Siem Reap Cambodia 3 Hari 2 Malam | Alhamdulliah minggu lepas sempat aku habiskan weekend aku di Siem Reap Cambodia. Percutiaan ala-ala educated travel ni banyak memberi aku pandangan baru buat bumi cambodia. Secara jujurnya sebelum aku…
Bercuti ke Siem Reap

Bercuti ke Siem Reap | Inshallah jumaat ni maybe jika diizinkan aku akan fly ke siem reap kemboja. Sebenarnya siem reap ni bukan lah sebuah destinasi yang aku teringin sangat nak pergi tapi tak mengapalah alang2 dah dpt peluang ke…
4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia

4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia. Bersambung untuk episode 5 percutian 4 hari 3 malam aku di Lombok Indonesia. Percutian yang boleh dikatakan pra percutian sebelum aku jelajah Eropah nanti. [Episode 1] [Episode 2] [Episode 3] [Episode 4] Untuk episode…
Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night

Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night. Buat kali kedua aku menjejakkan kaki di negara yang lebih di kenali sebagai The Heart of Asia. Perasaan ofcoz tak kan sama dengan first time sampai kat sini. Rasa lebih tenang…
Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB

Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB. Sebelum ni aku ada cerita yang aku telah secara tak sengajanya maybe terinvited untuk ke Ynilan sponsor by Yilan County Government dan juga Creative Industry Centre of Chinese Culture University in Taiwan. Aku sangat-sangat berbesar…
Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan

Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan.  Alhamdulliah akhirnya sampai juga aku ke destinasi terakhir untuk kembara 2015 fasa 1. Lepas ni ada lagi ke tak tu belum pasti lagi. Harap-harap lepas ni ada lagi peluang nak fly. Kali ni…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei. Untuk…
Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea | Jika diikutkan jadual asal sudah pasti aku sudah pun merasai kenikmatan musim bunga sakura di jepun dan korea. Namun inilah perangcangan Ilahi. Belum rezeki aku lagi untuk merasai sakura di dua buah…