All Stories

Bercuti ke Siem Reap

Bercuti ke Siem Reap | Inshallah jumaat ni maybe jika diizinkan aku akan fly ke siem reap kemboja. Sebenarnya siem reap ni bukan lah sebuah destinasi yang aku teringin sangat nak pergi tapi tak mengapalah alang2 dah dpt peluang ke…
4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia

4D3N in Gili Island, Lombok Indonesia. Bersambung untuk episode 5 percutian 4 hari 3 malam aku di Lombok Indonesia. Percutian yang boleh dikatakan pra percutian sebelum aku jelajah Eropah nanti. [Episode 1] [Episode 2] [Episode 3] [Episode 4] Untuk episode…
Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night

Melancong ke Taiwan | Yilan County 3 Day 2 Night. Buat kali kedua aku menjejakkan kaki di negara yang lebih di kenali sebagai The Heart of Asia. Perasaan ofcoz tak kan sama dengan first time sampai kat sini. Rasa lebih tenang…
Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB

Homestay at Yilan Taiwan | Farmland BNB. Sebelum ni aku ada cerita yang aku telah secara tak sengajanya maybe terinvited untuk ke Ynilan sponsor by Yilan County Government dan juga Creative Industry Centre of Chinese Culture University in Taiwan. Aku sangat-sangat berbesar…
Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan

Regenerate Your Soul in Yilan City Taiwan.  Alhamdulliah akhirnya sampai juga aku ke destinasi terakhir untuk kembara 2015 fasa 1. Lepas ni ada lagi ke tak tu belum pasti lagi. Harap-harap lepas ni ada lagi peluang nak fly. Kali ni…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok

Best Hotel in Lombok | Kila Senggigi Beach Lombok. Lagi kurang lebih 2 minggu sebelum aku sambung maraton percutian aku pada tahun travel 2015. Dimulakan dengan Maldives dan diikuti oleh Lombok seterusnya Europe, Jepun dan Taiwan pada April dan Mei. Untuk…
Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea

Musim Bunga Sakura di Jepun dan Korea | Jika diikutkan jadual asal sudah pasti aku sudah pun merasai kenikmatan musim bunga sakura di jepun dan korea. Namun inilah perangcangan Ilahi. Belum rezeki aku lagi untuk merasai sakura di dua buah…
Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Mood Bercuti di Maldives Alone

Mood Bercuti di Maldives Alone | Alhamdulillah selamat mendarat di Air Port Male Maldives jam 10 malam waktu maldives. Disebabkan aku transit di Colombo menyebabkan makan masa yang agak lama untuk sampai ke sini. Sampai kat air port pekerja hotel yang…
7 Tips Persediaan Bercuti Ke Maldives

7 Tips Persediaan Bercuti Ke Maldives | InshaAllah jika diizinkan Nya cuti raya cina 2015 aku akan habiskan cuti aku di pulau yang awesome iaitu pulau maldives. Percutiaan yang mengambil masa 4 hari 3 malam ini telah di rancang dipenghujung tahun…
Bercuti di Musim Sejuk di Korea

Bercuti di Musim Sejuk di Korea | Alhamdulillah minggu depan sempena tahun baru aku dapat cuti selama 4 hari. Rasa seronok gila. Sepanjang aku bekerja di company ni, inilah kali pertama aku dapat cuti lama. Jadi bila cuti lama ni…