All Stories

Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan

  Menunggang MAD Scooter Velocifero di Port Dickson N. Sembilan. Weekend yang lepas aku sempat habiskan masa selama 2 hari di Port Dickson. Sebuah tempat yang agak popular dalam kalangan pelancong tempatan mahupun luar negara untuk menghabiskan masa hujung minngu bersama…
Kembara Eropah 38 Hari | 4 Days in Istanbul Turkey

Kembara Eropah 38 Hari | 4 Days in Istanbul Turkey. Dah masuk episode ke 5 dah. Secara jujur aku tak plan pun Istanbul dalam itinerary aku kali ni. Destinasi yang sepatutnya adalah Berlin Germany untuk  White Christmas tapi entah some…
7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali

7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali. Kali kedua aku jejakkan kaki di Bali. Last tahun 2012 masa aku mula-mula start nak travel jauh-jauh. Cuma beza nya dahulu aku ke Bali ambil pakej dari travel agent. Almaklumlah tak biasa…
Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan

Sehari di Pulau Nami, Korea Selatan. Pulau Nami atau Nami Island memang salah satu tempat wajib jika ke Seoul, Korea. Tempat yang sangat popular terutama dalam kalangan orang malaysia. Di katakan pulau ni popular disebabkan drama winter sonata. Semasa aku…

Tip Melancong ke Korea. Alhamdulillah dah 3 hari aku selamat sampai di Seoul Korea Selatam. Entah kenapa memang susah sungguh aku nak travel ke seoul ni. Banyak kali dah plan, last2 kena cancel sebab banyak hal lain. September 2016 buat…

Bajet & Itinerary 5H4M ke Bandung Indonesia. Alhamdulillah percutian aku ke bandung untuk 5 hari 4 malam berjalan dengan jayanya. Percutian ni merupakan percutian sendiri dan percutian family untuk 5 orang. Memandangkan percutian kali ini bukan percutian solo atau backpack…

10 Tips Bercuti Ke Maldives. Hari ni scroll timeline FB aku ternampak tips yang awesome ni khas untuk yang nak bercuti ke Maldives. Tips ni memang terbaik. Aku sendiri pun ada juga notice benda2 ni semaga aku ke Maldives last…
Tempat Menarik di Vietnam

Tempat Menarik di Vietnam | Secara jujurnya aku belum pernah jejakkan kaki lagi di Bumi Vietnam ni. Bukan tak nak pergi tapi Vietnam masih belum berada dalam list untuk 2015. Inshaallah maybe akan masuk list travel pada tahun 2016. Ini…