All Stories

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines! Hey semua traveler, kalau korang ingin merasai pengembaraan yang selesa dan berkualiti, aku rekomen korang pertimbangkan Malaysia Airline (MAS). Semestinya pilihan utama aku setiap kali aku travel, ianya bukan hanya sekadar suatu…
Malaysia Airlines Ends 3 Asian Routes in S15

Malaysia Airlines is cancelling 3 Asian routes as part of its network restructuring. The oneWorld member plans to cancel the following routes: eff 30APR15 Kuala Lumpur – Kunming Currently served 4 times a week eff 06MAY15 Kuala Lumpur – Krabi…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Kali Pertama Naik Fire Fly

Kali Pertama Naik Fire Fly. 2 hari lepas habis lah cuti aku untuk raya haji. Ikutan kerja memang tak cuti sebenarnya tapi hati ni sunyi pulak nak balik kampung raya haji ni. Ikutkan sejarah aku belum pernah beraya di perantauan…
RIP Pesawat Malaysia Airlines MH17

RIP Pesawat Malaysia Airlines MH17 | Terkejut! Itu lah riaksi aku lepas bangun sahur tadi. Berita yang di kabarkan berlaku lewat malam semalam. Disebabkan aku tidur awal dalam jam 10 malam jadi perkara ni pun aku tahu agak lambat iaitu…
Keliru Dengan Kronologi Pesawat MH370 Hilang

Anda keliru? aku lagi keliru dengan macam-macam cerita yang keluar pasal teori MH370 yang di laporkan hilang nih… Salam takziah buat keluarga semua penumpang pesawat Malaysia Airlines MH370 yang dilaporkan hilang di Laut Cina Selatan iaitu di perairan laut Vietnam.…
Promosi Harga Tiket Air Asia dan Malaysia Airlines

Just update ringkas selepas main bola sementara tunggu hilang peluh. Sejak minggu lepas lagi Air Asia dan juga Malaysia Airlines bersaing dalam mempromosi tiket flight murah ke setiap penerbangan yang di sediakan. Air Asia memperkenalkan promosi yang cukup murah. last…
Malindo Air vs Air Asia yang Mana Lagi Bagus

  Pernah fly dari Subang ke Kota Bharu? Kalau pernah apa pilihan yang anda selalu buat? Soalan ni tak perlu tanya buat sesetengah orang macam aku sebab aku ni akan pilih yang tambang murah. Kalau waktu tu Malindo Air lagi…

2012 satu tahun paling best dan tak best dalam hidup aku. biasalah setiap yg hitam mesti ada putihnya kan. dalam hidup pun ada baik dan ada buruk nya. so aku just bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang. Percutian 7…

Aset Tentera Malaysia – Demonstrasi Menembak yang di adakan di kem Asuhan Melaka. agak excited juga nak lihat Demonstrasi Menembak Angkatan tentera Malaysia ni. maklumlah buat selalu boleh tengok benda macam ni. Lainlah kalau lepas ni aku memang akan sambung khidmat…