All Stories

Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N

Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N. Alamdulillah, boleh kira dah settel lah kot holiday aku kat sydney walaupun aku terpaksa jejakkan kaki sekali lagi ke sydney airport sebelum balik KL Khamis ni. Untuk pengetahuan trip ke Sydney…

Persediaan Bercuti di Perth, Australia. Percutian yang tidak di rancang sebab tetiba jer macam terbeli tiket ke Perth. hehe. Aku pilih perth kerana antara banyak banyak destinasi di Australia, perth paling murah. Lagipun dari KL ke Perth hanya mengambil masa 4…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…
Tahun 2015 Tahun Travel Aku?

Tahun 2015 Tahun Travel Aku? | InshaAllah Kalau Ada Rezeki. Kalau ianya sudah tertulis rezeki aku inshaAllah kalau kena cara nya ia tetap menjadi milik aku. Tahun 2014 tahun tak berapa nak menjadi bagi aku sebab terlalu sibuk dengan pelajaran…
Kali Pertama Naik Fire Fly

Kali Pertama Naik Fire Fly. 2 hari lepas habis lah cuti aku untuk raya haji. Ikutan kerja memang tak cuti sebenarnya tapi hati ni sunyi pulak nak balik kampung raya haji ni. Ikutkan sejarah aku belum pernah beraya di perantauan…
My Air Asia Free Seats

My AirAsia Free Seats | Jika saya mempunyai 10 tempat duduk percuma AirAsia, saya akan ke Bandung Indonesia Dan saya akan bawa bersama beberapa orang yang pernah berbakti kepada saya sepanjang perjalanan hidup saya di muka bumi ini. Orang yang pertama saya…
Promosi Harga Tiket Air Asia dan Malaysia Airlines

Just update ringkas selepas main bola sementara tunggu hilang peluh. Sejak minggu lepas lagi Air Asia dan juga Malaysia Airlines bersaing dalam mempromosi tiket flight murah ke setiap penerbangan yang di sediakan. Air Asia memperkenalkan promosi yang cukup murah. last…
Malindo Air vs Air Asia yang Mana Lagi Bagus

  Pernah fly dari Subang ke Kota Bharu? Kalau pernah apa pilihan yang anda selalu buat? Soalan ni tak perlu tanya buat sesetengah orang macam aku sebab aku ni akan pilih yang tambang murah. Kalau waktu tu Malindo Air lagi…
Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia

Assalamualaikum… Rancang Percutian Bajet ke Bali Indonesia. Bagi korang-korang yang teringin sekali untuk bercuti ke Bali Indonesia boleh lah cuba pakej percutian bajet  ini. Ianya murah dan memang bajet sesuai untuk percutian bajet selama 4 hari 3 malam. Bulan Madu…
Tempat Menarik di Jakarta Indonesia

Assalamualaikum semua…. Tempat Menarik di Jakarta Indonesia. Backpacker 4 Day 3 Night at Jakarta Indonesia. Kali ini aku nak kongsikan sedikit pengalaman aku sebagai backpacker ke Jakarta Indonesia, Mudah mudahan boleh dijadikan sedikit panduaan dan juga berkongsi pengalaman yang tak…
Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia

Melancong Di Medan | Tempat Menarik Di Medan Indonesia. Alahmdulillah sampai sudah ke Medan Indonesia hari ini. Melancomg ke Medan Indonesia merupakan destinasi pertama di bulan desember dan InshaAllah kalau tak sibuk dengan final year project aku akan teruskan penutup…
Tempat Menarik di Bangkok

Peta perjalanan Nok Air…. Tempat Menarik di Bangkok – Patpong Dan Paragon Mall. Trip ke Bangkok kali ini adalah sambungan daripada entri aku yang lepas iaitu Percutian 4 Hari 3 Malam Ke Bangkok, Thailand Part 1 dan Percutian 4 Hari…