All Stories

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my. APA ITU SKYSCANNER? Skyscanner merupakan sebuah…

Hobi Wajib Bagi Seorang Traveller. Bagi mana2 tarveller atau bukan tarvel tiap kali meninggalkan negara yang korang pergi mesti korang akan collect something kan… Aku kalau gi tarvel mana2 aku akan pastikan beberapa perkara aku akan beli sebagai koleksi peribadi.…
Pengalaman Terbang Bersama Emirates Airlines

Pengalaman Terbang Bersama Emirates Airlines. Dah lama sebenarnya aku simpan impian untuk terbang bersama flight Emirates Airline ni. Antara Airlines 5 bintang dan antara yang paling top di dunia. Alhamdulillah bulan april 2015 aku diberi peluang untuk fly bersama Emirates. Masa…
Backpacker Pra Honeymoon di Maldives

Backpacker Pra Honeymoon di Maldives | Alhamdulillah segalanya bejalan dengan baik sepanjang percutian secara backpacker pra honeymoon di Maldives. Walaupun hampir-hampir tak dapat fly pada awalnya dan hampir termiss flight semasa nak balik malaysia namun aku bersyukur kerana di beri…
Kali Pertama Naik Fire Fly

Kali Pertama Naik Fire Fly. 2 hari lepas habis lah cuti aku untuk raya haji. Ikutan kerja memang tak cuti sebenarnya tapi hati ni sunyi pulak nak balik kampung raya haji ni. Ikutkan sejarah aku belum pernah beraya di perantauan…
KLIA2 Jom Shopping

KLIA2 Jom Shopping. Wah KlIA2 ni tak lama lagi memang akan jadi salah satu tempat shopping terbesar di Malaysia. Tengok jer lah KLIA2 macam mana? Sapa pernah pergi sana tahu lah betapa habatnya KLIA2 ni. Teringin pulak nak bekerja kat…
Malindo Air vs Air Asia yang Mana Lagi Bagus

  Pernah fly dari Subang ke Kota Bharu? Kalau pernah apa pilihan yang anda selalu buat? Soalan ni tak perlu tanya buat sesetengah orang macam aku sebab aku ni akan pilih yang tambang murah. Kalau waktu tu Malindo Air lagi…

Baru sejam penerbangan, kebosanan sudah mulai dirasai. Telefon bimbit yang menjadi gajet utama untuk bermain pelbagai aplikasi yang di muat turun sudah tidak dapat membantu menghilangkan kebosanan. Bateri pula sudah tidak mencukupi. Situasi ini pastinya pernah dialami ramai orang yang…

Aset Tentera Malaysia – Demonstrasi Menembak yang di adakan di kem Asuhan Melaka. agak excited juga nak lihat Demonstrasi Menembak Angkatan tentera Malaysia ni. maklumlah buat selalu boleh tengok benda macam ni. Lainlah kalau lepas ni aku memang akan sambung khidmat…