All Stories

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines

A Whole New Travel Experience with Malaysia Airlines! Hey semua traveler, kalau korang ingin merasai pengembaraan yang selesa dan berkualiti, aku rekomen korang pertimbangkan Malaysia Airline (MAS). Semestinya pilihan utama aku setiap kali aku travel, ianya bukan hanya sekadar suatu…
7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali

7D6N in Bali Indonesia | Tempat Menarik di Bali. Kali kedua aku jejakkan kaki di Bali. Last tahun 2012 masa aku mula-mula start nak travel jauh-jauh. Cuma beza nya dahulu aku ke Bali ambil pakej dari travel agent. Almaklumlah tak biasa…
10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler

10 Sebab Skyscanner Menjadi Pilihan Traveler. Ok aku rasa bagi kaki travel, skyscanner sudah tidak asing lagi. Bagi yang baru nak travel kalau nak cari tiket penerbangan murah dan flexible boleh cuba booking melalui skyscanner.com.my. APA ITU SKYSCANNER? Skyscanner merupakan sebuah…
Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N

Tempat Menarik di Sydney Australia | Tip Dan Bajet 6D5N. Alamdulillah, boleh kira dah settel lah kot holiday aku kat sydney walaupun aku terpaksa jejakkan kaki sekali lagi ke sydney airport sebelum balik KL Khamis ni. Untuk pengetahuan trip ke Sydney…

Hobi Wajib Bagi Seorang Traveller. Bagi mana2 tarveller atau bukan tarvel tiap kali meninggalkan negara yang korang pergi mesti korang akan collect something kan… Aku kalau gi tarvel mana2 aku akan pastikan beberapa perkara aku akan beli sebagai koleksi peribadi.…

Persediaan Bercuti di Perth, Australia. Percutian yang tidak di rancang sebab tetiba jer macam terbeli tiket ke Perth. hehe. Aku pilih perth kerana antara banyak banyak destinasi di Australia, perth paling murah. Lagipun dari KL ke Perth hanya mengambil masa 4…
Pengalaman Terbang Bersama Emirates Airlines

Pengalaman Terbang Bersama Emirates Airlines. Dah lama sebenarnya aku simpan impian untuk terbang bersama flight Emirates Airline ni. Antara Airlines 5 bintang dan antara yang paling top di dunia. Alhamdulillah bulan april 2015 aku diberi peluang untuk fly bersama Emirates. Masa…
Bye Bye Malaysia Welcome Paris

Bye Bye Malaysia Welcome Paris |  Alhamdulillah finally aku keluar juga dari zon travel aku yang selesa. Kali ini destinasi aku adalah Europe. Flight Emirates EK343 dari KLIA ke Paris transit Dubai akan fly malam ni 13 april 2015 jam…
4D3N in Lombok, Indonesia

4D3N in Lombok, Indonesia. Alhamdulillah sekitar jam 11.40 pagi 7 april 2015 aku selamat landed di Lapangan Terbang Lombok. Penerbangan yang mengambil sekitar 3 jam 10 minit lancar berikutan cuaca yang agak baik. Hasil dari harga promosi Air Asia dapatlah aku…
Malaysia Airlines Ends 3 Asian Routes in S15

Malaysia Airlines is cancelling 3 Asian routes as part of its network restructuring. The oneWorld member plans to cancel the following routes: eff 30APR15 Kuala Lumpur – Kunming Currently served 4 times a week eff 06MAY15 Kuala Lumpur – Krabi…
Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia

Promosi Air Asia ke Lombok Indonesia | Air Asia merupakan salah satu syarikat penerbangan murah terbaik dunia. Nak dijadikan cerita minggu lepas heboh kecoh dari kaki travel di Facebook yang air asia ada membuat promosi gila-gila ke Lombok. Aku apa…