Home LIFESTYLE Origin Pillow Help Me Get Away From Insomnia?

Origin Pillow Help Me Get Away From Insomnia?

511
0

The Best Hobby During MCO For Everyone Definitely With Origin Pillow! Aku rasa semua orang dah start meronta-ronta nak keluar dari rumah dan jalani hidup seperti dahulu kala kan? Rasa macam dah lama sangat dah kerja dari rumah sampai dah tak tahu nak buat apa dah.

Nak kemas rumah pun sampai dah tak tahu nak kemas apa dah pun. Habuk sebijik pun dah rasa malu nak menyinggah kat rumah sebab sehari 4-5 kali kena sapu. Nak tengok movie pun dah habis dekat Netflix dah kan.

Ha macam tu lah aku rasa sekarang. Walaupun dah boleh keluar rumah tapi kalau keluar pun rasa tak tahu nak pergi mana. Dah tak sama macam dulu. Bila keluar adalah dalam 2-3 jam pastu rasa dah tak selesa terus nak balik rumah. End up lepak je kat rumah.

Bagi mereka yang kerja dari rumah sejak jadi bermulanya MCO pada bulan Mac lalu, mesti dah tepu otak nak cuba jadi sehabis kretif dan efisen kan. Mula hari baru dengan semangat tapi selepas 30 minit mula kerja mulalah nampak katil memanggil manggil. Akhirnya kerja entah kemana tidur je yang nampak paling best buat masa sekarang.

Percaya tak aku sejak MCO hari tu waktu tidur memang dah kacau gila walaupun ada banyak masa untuk tidur. Bila malam je mata cerah dan aktif. Baring pun dekat 2 jam baru nak lena. Pastu baru ingat kerja tak buat lagi.

Bagi korang yang ada masalah insomnia yang teruk macam aku, apakata korang buat sesuatu yang might be help korang untuk get away dari penyakit yang kalau dibiarkan akan memudaratkan kehidupan seharian korang. Serius aku dah mula rasa meyampah gila dan dengan insomnia ni.

Sebelum ni aku tukar tilam, sebab maybe tilam tak sesuai. Tapi bagi orang yang cukup sensitif yang susah nak tidur ni boleh cuba tukar bantal pula kali ini. Biasanya bila tidur ada bunyi sikit pun aku dah tersedar dah.

Baru-baru ini ada lalu dekat timeline media sosial aku pasal bantal dan tilam dari Origin Pillow. Ada beberapa orang kawan blogger yang buat review pasal ni. Jadi aku pun cuba lah. Lagipun Origin Pillow ini juga merupakan antara The Best 8 Pillows in Singapore guys!

Origin Pillow ni dah sampai dekat seminggu kat rumah aku ni, memandangkan aku cukup busy dan tak dapat nak manage masa aku dengan cukup baik thanks to insomnia, baru hari ni aku terbuka hati nak keluarkan pillow ni dari kotak.

Bila buka fuhh lembut dan memang lain dari pillow aku yang sebelum ni. Actually pillow aku guna sebelum ni pun dah cukup mahal dan exclusive tadi masih lagi tak menjadikan tidur aku lebih berkualiti.

Dengan tagline “SLEEP BETTER WITH ORIGIN” aku rasa it might be help me to get away from insomnia. Selain ianya boleh membantu aku capai kualiti tidur yang sepatutnya Origin Pillow ini juga dapat memberi support kepada tulang belakang semasa kita tidur. Jadi masalah sakit tengkuk dan belakang masa tidur diharap tidak lagi menggangu aku masa pagi nanti.

Bagi mereka yang selalu menghabiskan waktu kerja di hadapan komputer sehingga lebih dari 7 jam sehari pastinya korang memerlukan Origin Superior Coolmax® Latex Pillow. Ini kerana ianya dapat mengelakkan korang dari sakit-sakit belakang dan tengkuk kesan dari menghadap komputer berpanjangan. Macam ni lah Origin Pillow ni kira macam tempat rehat dan rawat la lebih kurang, bangun pagi nanti rasa fresh dan sakit-sakit tiada lagi.

Selain itu, harga yang berpatutan dan kualiti yang ada pada Origin Pillow ini juga membuatkan ianya menjadi pilihan aku buat masa ini. Korang yang nak order boleh ke laman web mereka Origin Hybrid®? Mattress. Delivery dia super pantas okay. Dengan harga mampu milik aku rasa tak salah kot korang spend sikit duit untuk keselesaan korang sendiri atau yang tersayang kan…

Tip untuk elak insomnia lain, korang kena elakkan smoking sebelum tidur atau ambil minuman yang ada kaffen, elakkan main fon korang sebelum tidur dan pastikan pengudaraan bilik tidur korang cemerlang. Pencahanyaan juga amat penting untuk membantu korang tidur. Paling penting tilam dan bantal yang korang guna kenalah selesa dan sesuai dengan badan korang.

Akhir sekali, bab kata Founder Shaun dan Gee, Mattress merupakan salah satu keperluan dalam kehidupan dan boleh dijadikan bisnes jakamasa pangjang kerana mereka tahu dengan satu pembelian berkualiti ini pastinya akan mengubah hidup anda dengan lebih baik.

Credit to Express photography

Info lanjut korang boleh check out dekat Origin Mattress Malaysia!

Origin Mattress – Website | Facebook | Instagram

Best in Singapore – Website | Facebook | Instagram

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge