East Sabah Trip Packing For 4 Days. Kali ke-4 rasanya trip aku ke Timur Sabah. Entahlah tak pernah jemu aku ke Timur Sabah. Kali ni macam trip sebelum ni juga Lahad Datu, Semporna dan Tawau. Actually trip kali ini bermula dari Kota Kinabalu but since aku request nak join lambat so aku akan cover bermula dari Semporna. Well Kota Kinabalu is too familiar for me.

Tiap kali aku nak travel aku akan write up apa yang akan aku bawa untuk ke sana. Nanti boleh juga aku refer balik untuk next trip.

Destinasi: East Sabah (Lahad Datu, Semporna, Tawau)

Duration: 4 Days 3 Nights

Trip: Island & Media Trip

Level Difficulty: 3/5

Barang-barang yang perlu di bawah:

Pakaian

  • 2 Bag (Luggage & Day Pack dari Montanic Adventure)
  • 1 Dry Bag
  • 6 T-Shirt round neck
  • 2 Travel Pants (Long)
  • 3 Short Pants
  • 2 Swimwear
  • 6 Underwear
  • 3 Boxer/Brief
  • 1 Cap
  • 1 Sunglasses
  • 4 Sock
  • 2 Shoes (Kasut Sukan & Kasut Jalan-Jalan)
  • 1 Slippers

Personal Stuff

  • Phone
  • Earphone
  • Camera / Go Pro (with memory card)
  • All the cable
  • Tripod
  • Travel Adapter
  • Smart Watch
  • Money & Card
  • Bottle

Toiletries

  • Hand sanitizer or wet wipes
  • Sun Block
  • Berus Gigi & Ubat Gigi
  • Pencuci Muka
  • Perfume
  • Losyen (Deep Heat & Pelembab)

*kalau ke Sabah or Sarawak aku biasa guna Passport instead of IC sebab malas nak simpan kertas putih tu.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge