Kereta Sewa di Kota Kinabalu Sabah. Baru-baru ni aku ada majlis dekat Kota Kinabalu, majlis apa biarlah rahsia. Haha tak berapa minat nak kongsi benda personal buat masa sekarang. Untuk majlis ni aku bawa family sekarang. Dah alang-alang ada majlis aku bawalah diorang bercuti sekali kan. Bila lagi diorang nak gi Sabah kalau bukan majlis aku ni.

Kami kat Kota Kinabalu lebih kurang seminggu macam tu. Banyak juga tempat akubawa mereka jalan-jalan. Belanja pun boleh tahan banyak habis jugak.

Biasanya aku travel sorang-sorang, tapi kali ni bawa family lain sikit dia punya feel. Persiapan pun kena lebih rapi orang kaya. Kalau sorang asalkan boleh jer. Jadi dari penginapan dan transport semuanya aku usruskan. Penat juga!

Bab penginapan tu aku setel awal lagi. Nest step lepas setel accommodations yang boleh muatkan sehingga 18 orang adalah nak uruskan kereta sewa.

Aku perlukan lebih kurang 4 biji kereta untuk bawa semua family aku bercuti di Sabah. Harga kereta sewa sekarang boleh tahan mahal beb. Macam biasa aku cari dekat internet je menadangkan aku tak kenal sangat mereka yang buat bisness kereta sewa di KK ni.

Research punya search jumpalah satu company kereta sewa ni. Aku ambil Myvi jer. Senang nak handle dah selesa. Harga pun tak mahal sangat. Boleh muatkan 5 orang dalam Myvi.

Aku sampai kat KK lewar malam kot sebab flight delay. Nasib baik abang yang buat kereta sewa ni baik hati tinggu juga sampailah aku touch down KKIA. Jam 1 pagi kot sampai.

Jadi korang kalau nak cari kereta sewa di Kota Kinabalu boleh cuba Kereta Sewa Prima. Banyak pilihan kereta. Harga sewa pun berpatutan weh. Banyak dah aku jimat.

Antara Jenis kereta yang ada dah harga:



Aku memang puas hati sepanjang guna kereta ni, ambil dalam keadaan bersih. Kereta pun nampak ok. Naik selesa! Cuma satu je aku nak pesan, tak kisahlah korang sewa kereta kat mana pun kalau boleh macam tu ambil macam tulah hantar. Bersihkan lah sikit dalam kereta tu. Jangan tinggal sampai dalam kereta.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge