Pulutan Heritage House

Homestay di Kota Kinabalu 5 Bilik.  Baru-baru ni masjlis perkahwinan aku berlansung dengan baiknya di Kota Kinabalu. Memandangkan aku ni orang semenanjung, jadi agak masalah jugalah nak cari Homestay di Kota Kinabalu yang boleh memuatkan seluruh ahli keluarga aku.

Kira-kira yang datang dari Kelantan ke Sabah dalam 18 orang. Pada mulanya aku nak ambil homestay secara berasingan tetapi masalahnya macam tak seronok pula nak asingkan ahli keluarga. Lagi satu nak coordinate kereta sewa pun lagi satu hal. Untuk selesaikan masalah ini aku terpaksalah cari satu homestay yang boleh memuatkan semua ahli keluarga aku ni. Duduk ramai-ramai lagi seronok memandangkan kami pun bukan selalu ke Kota Kinabalu ni. Selepas majlis ada juga perancangan nak bercuti sekali.

Cari punya cari, banyak homestay yang dah penuh dan harga pula melambung tinggi. Maklumlah masa cuti sekolah kan. Nak booking hotel memang tak sesuai untuk ramai macam ni. 

Akhirnya jumpa jugalah satu homestay ni untuk masukkan semua orang dalam tu. Homestay ni ada 5 bilik, 2 tingkat ada ruangan dapur juga untuk memasak. Boleh kata lebih dari cukuplah untuk kami sekeluarga. 

Pulutan Heritage House

Pulutan Heritage House 

Homestay yang aku booking ni terletak di Pulutan. Lebih kurang 20km dari bandar Kota Kinabalu. Tak adalah jauh sangat kan. Lokasi dia pun terletak di bahagian ke arah Kundasang. Jadi nak ke tempat-tempat yang menajdi tumpuan seperti Rumah Terbalik tak lah jauh sangat.

Jadi korang kalau menacari Homestay di Kota Kinabalu terutama bagi mereka yang ada ahli keluarga yang besar bolehlah cuba stay di Pulutan Heritage House ni.

Siap ada laman lagi nak bermain-main
Parking pun tak der hal 
Kuda gergasi. Bolehlah nak ambil gambar kat depan ni
Ruang tamu
Ruang tamu
Bahagian dapur
Bilik tidur 1
Bilik tidur 2
Bilik tidur 3
Bilik air 1
Bilik air 2

Menarik? Memang cukup buat mereka yang ada family besarkan. Lebih jimat dari ambil hotel. 


Kalau berminat boleh tengok detail di bawah:

  • Kapasiti: 18 orang
  • 5 Bilik Tidur
  • 2.5 Bilik Air
  • 2 Ruang Tamu
  • 2 Ruang Makan
  • 1 Dapur besar
  • Wi-Fi Provided
  • Ada mesin basuh dan housekeeper

Alamat: Bungalow in Jalan Pulutan, Menggatal (Boleh Waze Pulatan Heritage House)

Harga: RM200 (6pax), Extra Guests: RM30/person/night

Call / Whatsapp: 0198138777 (Chong)

Instagram: Pulutan Heritage House

Sesuai untuk Birthday Party, Family Reunion, Company retreat, engagement party, wedding dan macam-macam lagi.


Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge