Homestay Murah di Melaka | The Hex Durian Tunggal Review. Baru-baru ni aku ke Melaka. Saja nak cuti-cuti hujung minggu. Biasalah orang KL-ite ni kalau cuti hujung minggu tak Melaka mesti Port Dickson. Tak tahulah ada apa kat sana. Tapi tiap kali hujung minggu penuh  ajer 2 tempat ni.

Jadi sampailah aku di Melaka, Buat apa kat sana pun tak tahu, nak gi bandar dengan jammed dan trafik light bagai tu malah lah pulak. Tapi yang pasti tiap kali datang Melaka mesti pekena Asam Pedas dan Seafood.

The Settlement Hotel Melaka Review

Ok kalau datang ke Melaka beramai-ramai memang susah sikit nak stay kat Hotel kan. Jadi orang zaman sekarang sudah beralih untuk Homestay. Jadi, google lah aku homestay murah kat Melaka. Lepas google terjumpa satu homestay ni, masih baru lagi, harga pula murah. Memandangkan aku datang ramai so memang sesuailah sewa satu rumah terus.

Ruangan dapur. Senang nak memasak nanti.
Bilik air dan ruang makan
Hall
Bilik tidur

Homestay ni terletak di Durian Tunggal. Jadi kalau korang nak datang melaka bolehlah stay di The Hex @ Terrace Home Stay.

The Hex @ Terrace Home Stay

  • Harga Promo : RM100 /semalam. 
  • Harga Asal : RM200/semalam

Harga termasuk :

  • Ada 3 bilik , 2 bilik queen dan 1 bilik single
  • Ada extra bed
  • Ada dapur yang lengkap. Boleh masak
  • Peti ais
  • Mesin basuh
  • 2 tandas
  • Heater untuk mandi
  • Ruang baca buku
  • Sejadah
  • Tuala
  • Mini garden
  • Pool ( in progress )
  • BBQ ( in progress )
  • Sesuai untuk yang ada khursus
  • Sesuai untuk family day

Alamat : Batu 8 jalan bonda che wah gangsa 76000 durian tunggal melaka

Google Map / Waze: https://goo.gl/maps/8eAfDZY46Q22

Jadi kalau korang yang nak datang ke Melaka tu bolehlah cuba stay di sini.

Rating

  • Kebersihan – 4/5
  • Harga – 4/5
  • Lokasi – 3/5
  • Kemudahan – 3/5
  • Overall 3.5/5

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge