Pertama Kali Buat Rawatan Hilangkan Parut Jerawat di Laco Clinic. Ok straight to the point. Malas nak membebel panjang-panjang. Zaman belajar dulu masalah utama aku dalah parut jerawat. Disebabkan aku ni matang awal, jadi jerawat aku ni timbul meliar waktu aku muda, zaman muda-muda aku memang suka poicit jerawat, Walaupun orang dah pesan jangan picit tapi faham-fahamlah orang muda ni bukan nak dengar kata.

Hasilnya, kawan-kawan panggil aku jalan tar. hahah Kohajar betul! Boleh gaduh woi sebab ni, 4 hari aku tak cakap dengan orang yang panggil aku macam tu.

Dah dewasa ni jerawat dah tak naik tapi hasil parut tu jelas meninggalkan kesan. Macam-macam cara jugaklah aku buat nak hilangkan. Teknik-teknik yang diperkenalkan dekat spa pun aku dah 2-3 kali cuba. Sapu kayu manis pun dah buat. Semuanya tak membuahkan hasil. Produk mahal-mahal pun aku beli tapi still tak memberi kesan. Aku pernah belanja dekat RM1K lebih kot untuk produk pencuci muka. Tapi still tak berkesan. Lama-lama putus asa.

Dah dekat setahun tu aku ada nampak teknik leser dekat Laco Clinic. Teknik laser ni ramai cakap menjadi tapi harga boleh tahan lah. So aku cuba juga untuk hilangkan parut di Laco Clinic.

Rawatan yang disarankan adalah Platelet Rich Plasma (PRP)

Rawatan ni special sikit, guna laser dan darah sendiri untuk proses pemulihan. Ada dalam 3 step untuk buat rawatan ni. Sebelum mula laser, bahagian muka ni kena sapu cream tebal-tebal dulu supaya tak sakit nanti bila leser. Dekat 30-40 minit lepas sapu cream bagi kulit kebas dulu baru start rawatan.

Mula-mula rasa sakit jugak. Lama-lama dah ok sikit. Rasa macam kena gigit semut jer. Then rasa syok pulak. Sesekali adalah rasa panas sikit terutama di bahagian dahi sebab kat situ kulit nipis tapi still boleh tahan lagi.

Darah yang telah ditapis sehingga dapat plasma yg diinginkan

Lepas leser tu, diorang akan ambil darah kita untuk proses pemulihan. Darah tu akan ditapis untuk dapatkan lapisan plasma yang warna jernih tu. Then disapukan di bahagain muka.

Sebelum balik aku dibekalkan satu botol kecil plasma aku untuk disapukan di rumah. Dan selepas buat rawatan ni korang kena pakai sunblock to prevent dari cahaya matahari kena kulit. Sebab masa ni kullit baru akan tumbuh jadi untuk elakkan kulit jadi gelap aku limitkan aktiviti outdoor dan sentiasa sapu sunblock.

Dalam 3 hari kulit akan nampak macam petak2 (macam korang tidur atas permulakan tudung saji) hasil laser. Then lepas tu kulit kembali normal. Nak kata semua parut hilang tu tak der lah tapi kesan dia memuaskan. Nampak flawless sikit. Untuk hilangkan sepenuhnya aku kena buat dalam 2-3 kali lagi. Baru betul-betul berkesan.

Rawatan PRP

KELEBIHAN RAWATAN PRP

  • Membantu penumbuhan tisu baru di bahagian muka
  • Membaiki tisu muka
  • Tiada Risiko jangkitan sebab guna darah sendiri
  • Non toxic No rejection

Sebelum korang start rawatan ni Doktor akan bagi pandangan dulu kat ko. So rawatan ini akan meyakinkan utnuk korang teruskan. Dengan kaedah ni juga korang tak payah nak buat plastic surgery bagai tu yang pastinya kos baut plastic surgery lebih mahal dah beriksiko.

Platelet Rich Plasma sebenarnya rawatan medical yang biasa digunakan dalam medical sport. Kerana ianya boleh mempercepatkan proses pemulihan dan tiada kesan sampingan bila digunakan.

Antara influencer yang memilih Laco Clinic (Farhan Hadi)

So korang yang berminat nak cuba boleh ke Laco Clinic di Puchong ataupun Kepong.

Alamat: 

  • No, 8, Jalan Metro Perdana 8, Taman Usahawan Kepong, Kuala Lumpur.
  • 27, Jalan Merbah, Bandar Puchong Jaya, 47170, Selangor

No. Phone: 

  • +603 6259 6888
  • +603 8079 0303

Email: puchonglaco@gmail.co

Website: http://laco.com.my/

Facebook | Instagram 

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge