Bestnya Kerja Ko Jalan-Jalan Weh! Ayat ni memang selalu lah aku dapat. Samada dari org yang rapat ataupun yang baru kenal. Betullah apa yang diorang cakap best kerja jalan-jalan ni. Dan untung dapat jalan-jalan di bayar (but sometime free, sometime aku bayar sendiri).

Actually kerja jalan-jalan ni penat weh. Sampai satu tahap tu ko akan rasa muak, rasa nak berkurung je kat rumah main dgn kucing dan tak nak keluar gi mana-mana dah. Itu aku pernah rasa selepas aku resign sebagai Engineer Telco pada tahun 2016.

Pada tahun 2017 aku start kerja balik dan sambung study. Tapi still travel if ada offer. Masa ni baru aku tau langit tu tinggi ke rendah. Lepas travel dia punya penat tu memang tahap dia lain macam.

Cuma masalahnya lepas travel aku tak leh lepak kat rumah macam dulu dah. Kena cover balik kerja kat office dan cover semua study aku terlepas. Itu belum lagi ada assignment dan exam. Memang haru. Tambah pulak ada project kat office lagi.

Tapi ini rezeki yang Allah bagi selagi aku larat nak travel aku akan fly. Maybe one day aku akan resign kerja sekrang dan buat travel full time. Alhamdulillah hujung tahun ni aku dah habis Master. Boleh fokus kat Projek Travel aku sendiri…

Sampai bila nak kerja makan gaji je kan…

Ps: Sebenarnya aku sangat takut nak naik flight tapi aku suka tgk aircraft….

So overall kerja jalan-jalan memang best. Tapi kalau buat full time dan tak gangu oleh kerja tetap dan study!

Actually memang aku punya minat untuk jadi travel writer yg boleh travel bukan travel writer di office copy paste story org lain…

 

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge