SHARE

Infinity Pool Resort World Langkawi Tarikan Terbaru di Pulau Langkawi | Pulau Langkawi bukanlah destinasi asing bagi aku. Sepanjang 6 tahun hidup di Perlis, Pulau Langkawi bagaikan destinasi hujung minggu. Lagipun jarak dari Kuala Perlis ke Langkawi hanya mengambil masa 30 minit sahaja.

Tapi itu kisah lama, kali terakhir aku jejakkan kaki di Pulau Langkawi pada tahun 2014 selepas habis konvo di Universiti Malaysia Perlis. Lepas tu memang hilang dari ingatan.

Minggu lepas aku berpeluang untuk menyertai FAM trip ke Langkawi yang di bawakan khas oleh Resort World Langkawi selama 3 hari 2 malam. Tak banyak berubah di Langkawi masih indah seperti dulu. Panas pun tetap sama. Hitam legam weh.

Cruise catching sunset!

Kali ini aku menginap di Resort World Langkawi. Dulu pernah aku stay kat sini pada tahun 2010 kalau tak silap. Masa tu resort ini masih di kenali sebagai Awana Porto Malai. Setelah beberapa tahun resort ini masih utuh seperti dulu. Cuma penjenamaan semula menjadi Resort World Langkawi. Selepas di tukar nama sudah tentu bilik juga di naiktaraf. Hampir kesemua bilik di renovate selaras dengan kehendak pelanggan. Yang pasti bilik lebih hipster dan selesa. Nampak macam hotel baru jer. Paling best view masih lagi stunning macam dulu. Aku dapat bilik yang menghadap laut. Pagi2 boleh tengok sunrise. Sumpah cantik gila. Tapi kena bangun pagi lah. Aku yang susah bangun pagi pun gagahkan diri bangun jam 6 pagi sebab nak tengok sunrise.

Dengan adanya infinity pool dekat Resert World Langkawi ni sudah pasti ianya menjadi tarikan terbaru buat mereka yang nak bersantai di Pulau Langkawi.

Santai habis dekat Infinity Pool

View yang best terutama waktu petang dan pagi pastu buat korang rasa tenang jer lepak kat pool ni. Waktu petang boleh tengok bulan waktu pagi bolwh tengok sunrise. Gerenti tak menyesal lah kalau stay di sini.

Satu lagi aku suka bila stay di RWL ni sebab keadaan kat sini sangat tenang. Tak crowded macam tempat lain. Depan RWL juga boleh ambil pakej cruise sunset. Kat cruise ni ada BBQ sambil menyaksikan matahari terbenam di tengah-tengah lautan samudera. Cukup indah panorama matahari terbenam di tengah-tengah laut ni.

Jadi kalau korang masih lagi tercari-cari penginapan bila bertandang ke Langkawi Resort World Langkawi adalah salah satu hotel terbaik yang korang boleh stay di sini.

Sunset di tengah tengah laut
Ni bilik aku! Hadap laut

RWL menawarkan 6 jenis bilik iaitu jenis Standard, Premier, Standard Sea View, Premier Sea View, Suite dan juga Signature Suite. Kalau duit korang taraf-taraf Dato Aloff Syukri boleh pilih Signature Suite.

Kalau biasa-biasa bilik jenis Standard Sea View pun dah best dah.

Signature Suite
Garden View
Deluxe Garden View
Signature Suite
Signature Suite
Deluxe Sea View
Premier Sea View
Best jugak lepak kat bilik petang2

Infinity Pool
Rasa macam tak nak naik jer
Boleh tengok kapal lalu lalang jugak

Bersantai atas Cruise sementara tunggu BBQ
Cruise
BBQ time

Info lanjut:

 

#TIPTRAVEL Walau dimanapun anda berada, MyMed akan sentiasa memberi matlumat tentang infomasi medical travel yang anda perlukan ketika anda betul-betul memerlukannya.. #TIPTRAVEL: Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum travell! Boleh kongsi ramai-ramai. Boleh pickup di KLIA/KLIA2. Ada 3 pilihan pocket wifi yang korang boleh cuba antaranya Samurai Wifi, TravelRecommends dan RoamingMan. Perlukan Khidmat Translation untuk blog? Jom ke veqta.com semua bahasa boleh di translate. Bahasa Alien pun boleh!!.

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge