Tiap kali bila travel pocket wifi memang antara salah satu gadget yang wajib aku bawa. Maklumlah nak stay connected kan. Lagipun bila travel ni internet tersangatlah penting. Bukan sahaja untuk update media sosial tapi untuk Mr Google segala jenis info. Maklumlah aku punya gaya travel ni jenis travel light dan on the spot. Maknanya aku akan google info dan tempat yang aku nak pergi bila aku sampai di destinasi travel aku.

Banyangkan kalau tak ada internet amsa tu boleh sesat woo. Segalanya perlukan internet. Nak harapkan public wifi memang susahlah bukan semua tempat sediakan wifi percuma. Lagi-lagi kalau travel di negara dunia kedua dan ketiga.

Ramai yang tanya aku pocket wifi dengan local sim card atau international sim card mana lagi bagus. For me lah, aku leboh prefer untuk guna pocket wifi. Sebab senang dan lebih murah berbanding simkad. Lagipun kalau ambil pakej unlimited boleh kongsi banyak orang.

Dari segi charge pun senang, boleh charge guna power bank bolehlah guna untuk seharian. Bali hotel charge macam charge phone. Device pun kecil jer. Sesuai untuk travel light macam aku ni. Betul betul tak menyusahkan!!

So far aku dah guna 3 jenis brand pocket wifi. So far masing-masing ada kelebihan. Untuk ke Jepun ni aku guna pocket wifi dari RoamingMan.

RoamingMan ni antara company baru di Malaysia, Alhamdulillah walaupun baru, service yang disediakan sangat mantap dan memuaskan. Tak ada masalah pun dari segi connection sepanjang aku di Jepun.

Harga pun tak der lah mahal sangat. Kira berbaloilah kalau sewa pocket wifi dari RoamingMan ni.

Kalau nak sewa pocket wifi ni boleh sewa online di www.roamingman.my. Then lepas dah booking korang boleh pickup di KLIA atau pun KLIA2. Kalau di KLIA ada kaunter di bahagian arrival. Untuk di KLIA2 pula ada booth di bahagian check in kaunter. Berhampiran dengan departure antarabangsa.

Kelebihan RoamingMan Pocket Wifi

  • Unlimited
  • Murah
  • 4G
  • Tak ada masalah connection
  • Laju
  • Senang untuk booking
  • Device slim dan ringan
  • Banyak pilihan pakej

Jadi apa lagi, jangan lupa sewa pocket wifi sebelum travel. Ni juga salah satu tip travel ya!!

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge