[Itinerari Ringkas] 4 Hari 3 Malam di Kobe Jepun. Kobe ni kecil je terletak bersebelahan dengan Osaka. Sebab tu kalau datang area Kansai biasanya combine terus je antara Osaka dan Kobe. Lagipun Kobe ni tak besar mana tu. Airport pun sama dengan Osaka.

Ni aku share itinerary untuk 3 hari 2 malam di Kobe! Pasni senang bila orang tanya aku boleh bagi je terus link ni.

Itinerari Ringkas 4 Hari 3 Malam di Kobe Jepun

Day 1 – 28/01/2018 (Sun)

  • Departed from Kuala Lumpur by Malaysia Airlines flight 52 (22:40)

Day 2 – 29/01/2018 (Mon)

  • Arrival at Kansai International Airport (05:40)
  • Lunch with Halal menu at Kobe Ariston Hotel
  • Kobe Mosque
  • Kitano Meister Garden?Monozukuri Experience?
  • Kobe Port Earthquake Memorial Park
  • Kobe Port Tower
  • Walking around and shopping in Kobe Harborland umie Mosaic
  • (Check in Hotel?Hotel around Kobe Sannomiya

Day 3 – 30/01/2018 (Tue)

  • After breakfast, depart from hotel
  • To Arima Onsen
  • Walk around Onsen Town, Experience Onsen?Arima Onsen Taiko no Yu
  • With Rokko Ropeway to Rokko Mountain
  • Lunch (at Rokko View Palace Garden Terrace)
  • Rokko Mountain Snow Park
  • Rokko Music Box Museum (Music Box Creation Experience)
  • Tenran Observatory
  • Going down from Mt. Rokko with Rokko Cable Car
  • With Private Car to Sanda Premium Outlet
  • Sanda Premium Outlet
  • Dinner?restaurant around Kobe?
  • To Kobe Airport Terminal Pier
  • Arrive at Kobe Airport Terminal Pier
  • With Bay shuttle (boat) to Kansai Airport
  • Arrive in Kansai Airport
  • Hotel Check in Hotel near Kansai Airport

Day 4 – 1/02/2018

  • After breakfast, Hotel Check out
  • Depart from hotel
  • Kansai Airport Terminal 1, 4th Floor departure lobby
  • Check in
  • Departing from Kansai airport by Malaysian Airlines flight 53
  • Arrive in Kuala Lumpur

Ok cukuplah 4 hari. Lama2 kang rindu pulak dengan kerja dekat office tu. heheh. Padahal aku akan ke Hokkaido pada 6 feb. So kena balik awal. Tak leh lepak lama-lama dekat sana.

Dapatkan tip dan info penting tentang travel di www.triphackerz.com

Sewa Pocket Wifi ketika travel di sini [Samurai Wifi] [Roaming Man]

Khidmat translate semua bahasa di VEQTA.com

Dapatkan Medical Insurance terbaik ketika travel di Medical Departures 

7 COMMENTS

  1. Tempat yang menarik dan cantik la. Harap dapat pergi nanti. Alam yang semulajadi dan udara yang nyaman. Terima kasih atas info yang amat menarik buat semua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge