SHARE

Jom Menang Percutian Percuma Dengan My Passport to Brag Contest. Fly sana sini, Ko tak kerja ker? Asyik travel jer? Huh ini soalan yang memang aku selalu dapat.Kadang-kadang dah naik jemu nak jawab. Tapi nak tak nak, aku jawablah jugak.

Yes aku ada kerja tetap! Aku juga ada kerja part time. Aku juga merupakan seorang student master di UPM. Bagi mereka yang belum kenal aku lagi, inilah aku yang sebenar. Travel is my passion. Travel juga is my job. Kadang-kadang aku dapat travel for free which is good for me.

Penat tu memang penat, tapi bila kita buat sesuatu yang kita suka, penat itu boleh letak tepi.

So kalau korang nak pergi bercuti secara percuma, inilah masanya. Baru-baru ini Malaysia Airports dan #FlyKLIA telah melancarkan My Passport to Brag Contest!. Contest nimemberikan sesiapa saja peluang untuk merasai peluang bercuti secara percuma macam aku.

Ok apa itu #FlyKLIA dan apa pulak My Passport to Brag ni? Sebelum aku cerita lebih lanjut macammana nak join contest ni, meh aku story dulu apa benda #FlyKLIA ni?

#FlyKLIA merupakan salah satu social network yang diciptakan khas oleh Malaysia Airports untuktraveler. So traveler macam kita-kita ni memang sesuai guna FlyKLIA. Social Network ini juga diciptaoleh traveler.

Fakta juga mengatakan traveller akan meluangkan banyak masa di Airport sebenarnya. Fakta ini adalahdari aku sendiri. Hehe. Yelah kalau nak fly tu memang wajib ada di airport 3-4 jam sebelumpenerbangan bagi mengelakkan tertinggal flight semua tu. Agak2 apa korang nak buat sepanjang 4 jam menunggu tu ya?

Apa Boleh Buat Dengan FlyKLIA?

Banyak benda yang korang boleh buat dengan FlyKLIA ni. Boleh kata dengan FlyKLIA ni, korang takpayah nak install segala jenis apps lain dah. Semua boleh buat dekat FlyKLIA! Antaranya:

  • Booking tiket Flight! Aturkan transport dan cari kat mana nak stay bila travel
  • Mencari idea nak pergi ke mana. Contohnya tempat-tempat menarik Langkawi! Just pilih je tempat-tempat yang korang nak pergi.
  • Boleh baca story tentang tempat-tempat yang bakal korang pergi nanti. So bila sampai takder lahblur sangat nanti
  • Boleh kongsi pengalaman travel korang dengan traveler lain, nak cari travel partner pun boleh. Nak jadi travel partner aku pun takder hal. Hehe tapi no diva and no drama queen
  • Setiap update dengan event-event yang best. Yang ni paling aku suka!!

FlyKLIA powered by Skyscanner! Skyscanner juga merupakan salah satu apps travel yang patutkorang ada dalam smartphone. Aku pernah join workshop skycanner di Bali pada tahun 2016 sebagaiwakil dari Malaysia!

Apa pula My Passport to Brag?

My Pasport to Brag ni merupakan salah satu contest yang dianjurkan oleh FlyKLIA untuk travellermenang hadiah menarik seperti tiket penerbangan dan banyak lagi. Nanti aku cerita detail hadiah dancara nak join di bawah.

Selain daripada itu, FlyKLIA juga ada menyediakan Instant Gratification Rewards. Instant Gratification Rewards pula salah satu program yang membolehkan korang dapat rewards sebagaipengguna flyklia.com. Korang kongsi pengalaman korang dekat sini dan buat planning kat sini pun diorang akan bagi reward ok.

Apa yang korang boleh dapat dengan Instant Gratification Rewards ?

  • Exclusive FlyKLIA Passport Holders
  • Mitsui Outlet Park Vouchers
  • Eraman Duty-free Vouchers
  • KLIA Express tickets (One Way)

Macam mana nak dapat rewards?

  • Perform bragging tasks and get rewarded with bragging rights
  • Once a bragging task is complete, the reward stamp will light up
  • E-mail us your full name, mobile number, and home address to:
  • passporttobrag@mullenlowe.com to process the delivery
  • For the full terms and conditions, please visit:
  • http://flyklia.com/wp-content/uploads/Instant-Gratification-Rewards-Terms-Conditions.pdf

Hadiahnya memang menarik! Korang boleh menang tiket penerbangan pergi balik ke suatu destinasi yang telahpun di kenalpasti. Which is ianya suatu yang menarik untuk di sertai.

Contest ini bermula pada 6th December 2017 until 6th March 2018!!! Jadi korang ada masa lagi lebihkurang 2 bulan untuk join. Setiap bulan juga akan ada pemenang bulanan. So kalau tak memang bulanni maybe korang boleh menang bulan depan.

Contest ini terbuka kepada semua pengguna FlyKLIA.

Cara-Cara Sertai My Passport to Brag Contest

STEP 1: Daftar di flyklia.com

STEP 2:  Kongsikan pengalaman travel korang (Gambar + Caption) di Instagram / Facebook!

STEP 3: Like Malaysia Airports Facebook Page

STEP 4: Jangan lupa #FlyKLIA

STEP 5: Gambar paling banyak share akan jadi pemenang setiap bulan

Senang kan? Jom sertai My Passport to Brag Contest. Selain tiket penerbangan pergibalik, korang jugaboleh menang penginapan percuma di Hotel Sama-Sama dan barangan exclusive dari Malaysia Airports Berhad.

Teringin pulak nak lepak di Pulau Redang, Terengganu! Harap ada peluang nak menang contest ninanti. Maklumlah hampir sebulan dengan cuaca sejuk di Eropah hari tu. Best ni kalau dapat bersantaidi Pulau RedangKena angin laut pulak.. Perghhh

Untuk matlumat lanjut boleh ke www.FlyKLIA.com.

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

15 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge