SHARE

Bukan senang sebenarnya nak kurus bagi mereka yang gemuk dan macam tu jugak nak gemuk bagi mereka yang nak kurus. Walaupun macam-macam cara di buat tapi tetap tak kurus. Iklan ubat kurus sekarang pulak banyak yang tak realistik. Ambil model yang dah sedia helok pastu jual ubat kurus. Lebih parah lagi sebab nak kurus ambil macam-macam pil seterusnya boleh merbahayakan diri sendiri.

Jujur nak cakap aku sebelum ni memang jenis kurus kering. Teringin nak gemuk. Tapi itu dahulu sebelum kerja dan masih belajar. Bila dah kerja boleh lihat badan dah mula naik. Bukan aku sorang semua kawan-kawan universiti dulu pun sama. Semua makin kembung. Akhirnya seluar mula ketat dan perut mula menggelebeh.

Dari kurus nak gemok dari gemok nak kurus bukan perkara mudah. Dan manusia ni memang jenis susah untuk puas hati. Motif utama aku bukan nak kurus sangat tapi badan yang ideal.

Minum C-TriMax selepas breakfast!!

So aku cuba lah satu produk C-TriMax ni. Sejenis minuman buah buahan jadi ianya memang tidak merbahaya. Diperbuat daripada campuran buah passion dan anggur serta beberapa bahan lagi minuman ini bukan sahaja sedap malah bila minum ianya boleh buat aku skip makan tengah hari.

Maknanya bila minum C-TriMax ni aku dah tak rasa lapar. Biasanya jam 11.30 pagi tu dah start nak keluar gi lunch dah, kerja pun tak sempat siap lagi. Kini aku dah boleh lepak dalam office waktu makan tengah hari sambil tengok movie. tak payah keluar lunch dah. Duit pun boleh jimat.

Tapi pastikan korang ambil C-TriMax ni selepas breakfast ya!! Bagi mengelakkan perut kosong. Barulah diet kita sihat dan berkesan. Ni nak diet tapi makan tak hingat dunia.

Lagi satu nak pesan untuk diet janganlah bergantung sepenuhnya kepada ubat atau supplement. Korang pun kena lah exercise jugak. Baru boleh nampak kesan.

Cara pengambilan

  • 49 – 65 Kg – 1 sachet
  • 66 – 89 Kg – 2 sachet
  • 90 Kg ketas – 3 sachet

*ini adalah cadangan sahaja untuk kesan lebih ketara.

Aku malas nak tulis panjang-panjang khasiat dia bagai, cara minum semua tu sebab aku tau korang malas membaca. Cuma apa yang aku nak cakap C-TriMax ni boleh:

  • Menghalang pembentukan lemak
  • Mengawal berat badan
  • Mengurang dan mengawal selera makan (tak der lah tgk semua benda ko nak telan nanti)
  • Mengurangkan kolestrol
  • Menambah tenaga
  • Melancarkan dan membaik pulih peredaran darah
  • Membuang toksin dalam badan

So selamat mencuba. Lupa nak cakap bila minum ni korang bukan sahaja tak rasa lapar malah korang boleh kekal bertenaga sampai lah waktu makan malam.

Kalau nak cuba boleh usha diorang punya info lanjut di bawah

AMARAN: Minuman ni tak sesuai buat wanita mengandung. Lelaki mengandung tak per!

Tip Travel

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge