[Kleenso Product] Lelaki Pun Perlu Tahu Bersihkan Rumah OK! - Faizal Fredley

[Kleenso Product] Lelaki Pun Perlu Tahu Bersihkan Rumah OK!

 

 

Kaum lelaki sering kali di lebel pengotor dan tidak tahu bersihkan rumah. Bila rumah bersepah jawapannya seperti biasa, ala hidup bujang. biasalah sepah sepah sikit macam ni!! Lagipun lelaki mana boleh cuci rumah, kemas rumah bagai. Itu kerja golongan wanita jer. Tugas lelaki keluar pergi kerja cari rezeki untuk anak bini.

 

Ok itu antara alasan kepada mereka yang malas kemas rumah! Tahukan korang Nabi kita pun menitik beratkan soal kebersihan? Kebersihan juga perlu di jaga dan banyak hadith dalam Al-Quran tentang kebersihan. Keebersihan bukan sahaja merangkumi kebersihan kepada diri sendiri malah tempat kita tinggal dan kawasan sekeliling kita juga perlu dibersihkan.

 

Lagi satu fakta yang ramai orang tak tahu lelaki sebenarnya lebih pembersih dari kaum wanita. Fakta ni mesti orang perempuan akan tak setuju. Kalau ikut kes viral rumah sewa perempuan lagi kotor dari lelaki. Kalau tak caya cuba lah singgah di rumah bujang mereka. Banyak sangat dah gambar-gambar rumah kotor yang viral ni. Majoriti adalah penyewa perempuan. Sama juga kes di asrama. Perempuan kalau bersiap ambil masa berjam jam. Keluar rumah punyalah cun. Tapi realiti kat rumah. Ya Allah…

 

 

Aku nak tanya susah sangat ke nak kemas rumah dan pastikan rumah sentiasa bersih? Tak perlu nak bagi berkilat dan mop tiap-tiap hari pun lantai tu. Cukuplah sekadar selesa mata memandang dan tiada habuk.

 

Aku kalau bab kebersihan ni memang aku strict sikit. Eh bukan sikit. Banyak sebenarnya. Boleh gaduh woo dengan adik beradik dan housemate kalau jenis tak reti kemas rumah ni. Bukan nak mintak jadi orang gaji. Cuma cukuplah sekadar cuci pinggan dan gelas lepas guna. Toilet tu kalau dah berlumut bawaklah cuci sikit. Bukan hari-hari pun. Lantai tu vacuum lah paling kurang 2 kali seminggu.

 

Aku cukup tak suka kalau manusia jenis tak reti jaga kebersihan ni. Benda senang kot.

 

 

MENCUCI LEBIH MUDAH DENGAN KLEENSO PRODUCT

 

Ok bagi mereka yang jenis pemalas dan anggap kerja cuci rumah ni susah apa kata korang cuba guna satu produk dari kleenso ni. Produk ni merupakan produk pencuci rumah yang bakal membantu anda terutama kaum golongan surirumah tak kira anda lelaki ataupun perempuan. Even spesis Sajat pun boleh guna.

 

Senang je nak tanggalkan segala keketoran yang melekat kat dapur, kat tandas korang tu. Tak payah nak sental kuat-kuat atau hari-hari cuci. Sembur je atau spray kat tempat kotor tu. pastu tenyeh-tenyeh sikit dengan berus terus berkilau persis kepada yang botak.

 

ramai juga company yang besar-besar menggunakan produk dari Kleenso ni. Memang menjadi pilihan katanya.

 

Yang geng terung tu. Kini jangan nak jadi alasan sangat untuk jaga kebersihan. Semuanya mudah dah sekrang. Ni bila masuk tandas rumah bujang Ya Allah. Nak berhadas besar pun tak de selera.

 

Selain product pencuci kat Kleenso juga ada racun serangga juga. Kalau jenis rumah yang banyak semut dah lipas boleh beli racun untuk makhluk2 tu.

 

MANA NAK BELI?

 

Ok bagi mereka yangberminat boleh dapatkan produk ni di Giant Hypermarket, Cold Storage, Village Grocer, dan Aeon. Selain tu kat Speedmart 99 dan MR DIY juga ada di jual. Nak dapat pun senang. Boleh gi beli sekarang. boleh juga beli bagi hadiah kat orang rumah. Bungkus elok2 sikit. Heheh. Buat surprise sikit. Orang perempuankan suka surprise.

 

Untuk matlumat lanjut boleh ke www.kleenso.com.my

#TIPTRAVEL : Sewa Pocket Wifi DISINI sebelum Fly. Boleh kongsi ramai-ramai. Biasanya aku sebelum travel aku akan sewa pocket wifi dulu. boleh pick up di KLIA/KLIA2. Antara negara yang pernah aku guna wifi adalah Eropah, Indonesia, Thailand, Jepun, South Korea, dan Australia. Untuk review penuh boleh baca di [Review Samurai Pocket Wifi]

Student Engineering dari dari azali lagi. Semua ayat dan perkataan main hentam je.

7 Comments

  1. zahar

    October 4, 2017 at 11:40 AM

    ada produk mcmni lagi senang.. rajin nk kemas

  2. Muhammad Khairuddin Lim Bin Abdullah

    September 13, 2017 at 5:06 PM

    senang le membasuh dan mengemas rumah

  3. lisak

    September 12, 2017 at 5:33 PM

    okeng.. nti cari kat mr DIY ! hehehe ritu nk cari tapi tak tau lak kat mana
    lisak recently posted..Harga i-Phone 8 di MalaysiaMy Profile

  4. Dkna Abza

    September 8, 2017 at 9:34 AM

    bahagian dapur memang kena jaga, jangan sampai berulat kat dapur… heheheee
    Dkna Abza recently posted..Bercuti Di Putera Valley Resort Tanah MerahMy Profile

  5. Mama Hakim

    September 8, 2017 at 9:15 AM

    Mama dah nekad, anak lelaki kecil ni

    Bila besar nanti pandai serba serbi

    kemas rumah

    buat kerja dan pandai bawa diri. Baru keluarga bahagia

    isteri pun segan kalau suami rajin
    Mama Hakim recently posted..18 Panduan beli @ Bina rumah. Kediaman tak panas & Duit tak rugi!My Profile

  6. Ibu Zaid

    September 8, 2017 at 9:00 AM

    Produk kleenso ni produk tempatan kan

    baguslah pandai kemas rumah

    islam kan tekankan kebersihan
    Ibu Zaid recently posted..7 Petua Hilangkan Kencing Manis Ketika Mengandung. Berkesan Tau!My Profile

  7. Mazni Azmi

    September 7, 2017 at 6:05 PM

    Kalau dari bujang rumah dah bersih, lepas kahwin pun rajin juga

    dapat isteri tukang kemas

    Hmmm

    Boleh gaduh kemas rumah
    Mazni Azmi recently posted..Vivix Shaklee Untuk Darah Tinggi. Kawal Tekanan & Elak Stroke Sekarang!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge